Bijgewerkt: 22 september 2023

Schiphol krijgt miniatuur TransPortgebouw in Madurodam

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Real Estate
02-06-2010

Schiphol Real Estate en Dutch Green Building Council promoten duurzaamheid onder jeugd

Woensdag 2 juni 2010 wordt in Madurodam symbolisch 'de eerste paal geslagen' van een miniatuur van het duurzame Schipholgebouw TransPort. Hiermee vieren Schiphol Real Estate en de Dutch Green Building Council (DGBC) tijdens een feestelijk event voor kinderen de BREEAM-NL-certificering van gebouw TransPort, dat 'in het echt' op Amsterdam Airport Schiphol staat.

Schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Mini Schiphol in Madurodam in Den Haag


Kinderen bouwen aan duurzaam Schiphol

Hoe kunnen we Schiphol én de rest van Nederland nog duurzamer maken? Met deze vraag gaan kinderen tijdens het event in Madurodam aan de slag. 'Willen we Nederland verduurzamen, dan is het belangrijk dat we de jeugd, dé volwassenen van de toekomst, daarbij betrekken', alsdus André van den Berg, directeur Schiphol Real Estate.

Kinderen van 7 tot 12 jaar mogen hun eigen duurzame creaties vormgeven en in elkaar knutselen. Het meest innovatieve en duurzame ontwerp wordt tentoongesteld in de terminal op Schiphol en zal door duizenden reizigers dagelijks te bewonderen zijn. Nederlands eerste astronaut en ESA Scientist Wubbo Ockels geeft zijn visie op duurzaamheid en Willem Wever presentator Ewout Genemans is dagvoorzitter.

Eerste BREEAM-NL certificaat in Nederland voor TransPort

Op 15 april 2010 ontving het kantoorgebouw TransPort het eerste BREEAM-NL certificaat voor duurzaam bouwen uit handen van de DGBC. Het is voor het eerst dat dit certificaat is uitgereikt aan een Nederlands gebouw.

BREEAM is het duurzaamheid-keurmerk dat bouwwerken wereldwijd beoordeelt op duurzaam gebruik van onder andere energie, ecologie, transport, materialen en gezondheid. Kantoorgebouw TransPort is als 'Very Good' gewaardeerd.

Het duurzame gebouw sluit naadloos aan op de strategie van Schiphol Real Estate en Schiphol Group om een actieve rol te spelen in duurzame gebouw- en gebiedsontwikkeling. Huurders transavia.com en Martinair vestigen er hun hoofdkantoor.

Schiphol Real Estate

Schiphol Real Estate, 100% dochter van Schiphol Group, houdt zich bezig met het ontwikkelen van, het beleggen in en het beheer en de exploitatie van commercieel vastgoed.

DGBC

De Dutch Green Building Council (DGBC) is een onafhankelijke non-profit organisatie die streeft naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.