Bijgewerkt: 25 juni 2024

Schiphol Aviation Awards zijn uitgereikt

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
18-03-2008

Air Nostrum en Cathay Pacific zijn uitgeroepen tot de meest punctuele luchtvaartmaatschappijen die in 2007 op Schiphol vlogen.

Cathay Boeing  Amstelveenweb
(Wikipedia - 2008)

Een Boeing 747-400 (B-HKF) van Cathay Pacific landt op London Heathrow Airport


Dit werd op maandagavond 17 maart 2008 bekend gemaakt door Ad Rutten, Executive Vice President & COO van Schiphol Group, tijdens de jaarlijkse prijsuitreiking van de 'Schiphol Aviation Awards'. Amsterdam Airport Schiphol kent deze prijzen jaarlijks toe aan haar klanten en business partners die een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Air Nostrum  Amstelveenweb
(Wikipedia - 2008)

Air Nostrum Dash 8 (De Havilland Canada) EC-IBT op Palma de Mallorca Airport


Punctuality Award

Air Nostrum vliegt sinds 2007 op Schiphol en heeft in 2007 86,8% van haar  vluchten in Europa op tijd uitgevoerd. Cathay Pacific vliegt al sinds 1986 op Schiphol en heeft in vorig jaar 87,7 % van haar dagelijkse vluchten naar  Hong Kong binnen schematijd afgehandeld. Amsterdam Airport Schiphol reikt sinds 1994 jaarlijks deze prijs uit vanwege het grote belang dat de luchthaven hecht aan een hoge mate van punctualiteit.

Jan Dellaert Award

Menzies World Cargo kreeg van Ad Rutten de Jan Dellaert Award uitgereikt. Deze speciale prijs werd aan Menzies World Cargo uitgereikt vanwege haar ondernemerschap in totaliteit en in het bijzonder  haar proactieve instelling bij de implementatie van nieuwe security maatregelen. De prijs is vernoemd naar 'de vader van Schiphol', , Jan Dellaert, Schiphols grondlegger en eerste stationschef.

Environmental Capacity Award

Japan Airlines heeft de Environmental Capacity Award in ontvangst genomen. De maatschappij ontving de prijs voor de vernieuwing van zowel haar passagiers- als vrachttoestellen. Zo zijn de B747-400 toestellen voor passagiers vervangen door geluidsarme B777 vliegtuigen.

Cargo Award

Great Wall Airlines kreeg de Cargo Award uitgereikt voor haar grote bijdrage aan de groei van Schiphol in 2007 met  46.000 ton vracht. Great Wall Airlines is in 2006 gestart met haar operatie op Schiphol en heeft begin 2007 na een korte tussenpauze haar operatie vanaf begin 2007 op Amsterdam Airport Schiphol volledig herstart. Great Wall Airlines had grootste bijdrage in de vrachtgroei op Schiphol in 2007 wat bijzonder te noemen is voor een net gestarte carrier.

Passenger Airline Award

De Passenger Airline Award is dit jaar toegekend aan VLM Airlines.. De Belgische luchtvaartmaatschappij ontving de prijs voor de  wijze waarop zij de operatie van Schiphol naar London City heeft uitgebouwd tot 12 vluchten per dag. 

Ground Handling Award

De Ground Handling Award werd dit jaar uitgereikt aan Aviapartner wegens haar uitstekende prestaties op het gebied van operationele afhandeling en de samenwerking met andere partijen daarin.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.