Bijgewerkt: 25 juni 2024

Schiphol Aviation Awards 2012 uitgereikt

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
04-04-2013

6 business partners in de prijzen op jaarlijkse Schiphol Aviation Awards

Op 3 april 2013 maakte Ad Rutten, Executive Vice President & COO van Schiphol Group, de zes winnaars bekend van de Schiphol Aviation Awards 2012. Schiphol reikt de awards jaarlijks uit aan business partners die zich het afgelopen jaar op grond van hun innovatieve bedrijfsvoering of positieve prestaties hebben onderscheiden.

Airline of the Year Award Europe

In deze categorie ging de award naar Flybe, Europa's grootste regionale luchtvaartmaatschappij. Flybe liet het afgelopen jaar een groei van maar liefst 12 procent zien in het aantal passagiers op Schiphol. Flybe startte het afgelopen jaar met succes twee nieuwe routes, Birmingham en East Midlands, naar Amsterdam Airport Schiphol. Met een totaal van vijf routes voert Flybe nu wekelijks 58 vluchten uit naar Schiphol.   Â

Airline of the Year Award North & South America

In deze categorie ging de award naar ArkeFly voor haar succesvolle prestaties op bestaande bestemmingen in Noord- en Zuid- Amerika en de start van vluchten naar twee nieuwe bestemmingen, Las Vegas en San Francisco Oakland. Het aantal mensen, dat met ArkeFly naar een Noord- of Zuid- Amerikaanse bestemming vloog, groeide het afgelopen jaar met liefst 20% naar bijna 450.000 passagiers.

aviation Amstelveen
(Foto Schiphol Group - 2013)

Ad Rutten, Executive Vice President Chief Operational Officer van de Schiphol Group (3de van rechts) tussen de winnaars


Airline of the Year Award Asia

China Southern Airlines breidde verder uit naar twee dagelijkse vluchten van Schiphol naar Beijing en Guangzhou en nam hiervoor 'The Airline of the Year Award Asia' in ontvangst. Ook prees Schiphol China Southern Airlines voor haar positieve ontwikkelingen op het gebied van luchtvracht, waardoor een groei van 10 wekelijkse vrachtvluchten naar Amsterdam werd gerealiseerd.

Airline of the Year Award Africa & Middle East

De 'Airline of the Year Africa & Middle East' is dit jaar uitgereikt aan KLM. Zij ontving de award voor haar uitbreiding en uitstekende performance in het Midden-Oosten en Afrika. KLM voegde drie nieuwe bestemmingen, Luanda, Lusaka en Harare, aan haar netwerk toe, startte een samenwerking met Etihad Airways en verstevigde met succes haar partnership met Kenya Airways.

Passenger Ground Handling Award

Aviaparner ontving dit jaar de 'Passenger Ground Handling Award' voor haar goede operationele prestaties, haar klantvriendelijke instelling en uitstekende samenwerking met andere partijen in de keten.

Cargo Award

Het project e-Freight@NL ontving de Cargo Award voor de forse stappen die het project heeft behaald op het gebied van papierloze luchtvracht. Met deze prijs wil Schiphol het belang van e-Freight benadrukken en de hele luchtvrachtketen stimuleren om zoveel mogelijk papierloos te werken. E-Freight@NL is een initiatief van ACN, AF-KL Cargo, Schiphol Group, Cargonaut, EVO Nijenrode business Universiteit en 25 luchtvrachtbedrijven en verladers.

De Schiphol Aviation Awards worden uitgereikt aan de hand van categorieën op basis van een geografische segmentatie, waarbij de nadruk ligt op de kwaliteit en grote diversiteit van het wereldwijde netwerk van luchtvaartmaatschappijen en bestemmingen van Schiphol. Criteria voor de categorieën zijn punctualiteit, groei, innovatie en marketinginspanningen.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.