Bijgewerkt: 17 mei 2022

Schilderijen Amstelveense kunstenares op Braziliaanse postzegels

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb / J. dos Santos Baptista
04-11-2009


De 'Collectie Brasília 50' van de Amstelveense kunstenares Júlia dos Santos Baptista  is onlangs door het Braziliaanse Postbedrijf EBCT gekozen voor de nationale postzegels ter gelegenheid van de 50e verjaardag in 2010 van Brasília, de hoofdstad van Brazilië.

Baptista Amstelveen
(Júlia dos Santos Baptista - 2009)

Júlia dos Santos Baptista: Catedral de Renda de Brasília 90x100 cm Olie op Canvas 2004


In 2010 zullen ze worden uitgegeven. Niet eerder is de architectuur in Brasilia op deze manier weergegeven, wat daar wordt gezien als een nieuwe manier van kijken.

Als alles mee zit vertrekt de collectie begin 2010 naar Brazilië. Júlia zou het heel erg leuk vinden om dit alles samen te vieren en de collectie voor haar vertrek nog te laten zien. Ze nodigt cultuurliefhebbers daarom van harte uit voor een afscheidsexpositie op zondag 8 november 2009 in haar nieuwe atelier in Atelier2005, van Weerden van Poelmanlaan 4g in Amstelveen.

De expositie wordt om 13:00 uur officieel geopend door de heer Frans Hellendall, wethouder van Cultuur te Amstelveen met een bijdrage van de Braziliaanse museologe Mw. Paula dos Santos.

Júlia dos Santos Baptista

Júlia dos Santos Baptista is geboren en getogen in Brasília, Brazilië, waar ze tot 1995 woonde. Als jong meisje waren haar tekeningen al populair. Ze begon te schilderen in Canada in 1998 en woont sinds 2000 in Amstelveen en in Brasília.

Júlia’s schilderijen bevatten pure en vreedzame beelden in prachtige felle kleuren. Veel van haar schilderijen zijn geïnspireerd door dierbare herinneringen aan Brazilië; en vooral aan haar jeugd in en rond de hoofdstad Brasilia. Kijk ook op Flickr met meer foto’s van Júlia’s werk.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.