Bijgewerkt: 3 juni 2023

Schietincidenten in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
23-12-2021

De recherche is een uitgebreid onderzoek begonnen naar een schietincident in de Wieringerstraat in Amstelveen. Een man kwam daarbij woensdagochtend 22 december 2021 om het leven. De recherche is op dit moment nog volop bezig op de plaats delict.

Buurtbewoners werden rond 10.50 uur opgeschrikt door meerdere knallen en waarschuwden de politie, die de man kort daarna op straat aantrof. Hoewel hij in eerste instantie nog aanspreekbaar was, overleed hij korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een 56-jarige man uit Almere, Itzhak Meiri, een zeer bekende in het Amsterdamse criminele milieu en bekend bij de politie. Het onderzoeksteam is druk doende om duidelijkheid te krijgen over de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident.Zwarte muts. Getuigen meldden dat de schutter een man van ongeveer 20 jaar en 1.80 meter lang is, gekleed in donkere bovenkleding, spijkerbroek en een zwarte muts. Forensische Opsporing is bezig met het veilig stellen van sporen. De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting, wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft laat het dan weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Politie houdt man aan na beschieting met gasdrukwapen 

In de nacht van dinsdag 21 op woensdag 22 december 2021 schoot een 65-jarige man meerdere keren op een andere man met een gasdrukwapen in Amstelveen. De verdachte is aangehouden. De twee mannen hadden rond 1.15 uur een conflict op de Dr. D. Boslaan. Hierop schoot de verdachte met het gasdrukwapen op het 46-jarige slachtoffer. Die raakte hierbij licht gewond. Hij is door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld.De politie heeft de verdachte ter plekke aangehouden. Hij zit nog vast. Het wapen is in beslag genomen.


Update 24-12-2021 16:15: Aanhoudingen voor dodelijk schietincident Amstelveen

De politie heeft donderdag 23 december 2021 twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een dodelijk schietincident in Amstelveen. Op woensdag 22 december 2021 kwam een 56-jarige man uit Almere om nadat hij op straat was neergeschoten.

Het rechercheteam kwam de verdachten, Amsterdammers van 21 en 22 jaar, op het spoor. Een arrestatieteam kon het duo vervolgens rond 16.00 uur in Amsterdam Oost aanhouden. De 22-jarige man is na verhoor heengezonden. Hij blijft verdachte in de zaak. De 21-jarige verdachte is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor 14 dagen. Hij zit in beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Het TGO-team (Team Grootschalige Opsporing) gaat verder met het onderzoek.

De eerdere oproep voor camerabeelden en getuigen geldt nog steeds. De recherche komt graag in contact met een ieder die, voorafgaand aan de beschieting aan de Wieringerstraat in Amstelveen wellicht iets opvallends heeft gezien of gehoord. Daarnaast ontvangt het team graag camerabeelden van beveiligingscamera’s of dashcams in voertuigen. Ook als u andere informatie heeft laat het dan weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Of maak gebruik van het tipformulier.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.