Bijgewerkt: 27 mei 2024

Schaatsvereniging De Poelster opent schaatsseizoen op de Jaap Eden Baan

Nieuws -> Sport

Bron: De Poelster
06-10-2013

Met een clinic voor bijna 300 basisschoolleerling opent de Amstelveense schaatsvereniging De Poelster op vrijdag 11 oktober 2013 het schaatsseizoen op de Jaap Eden Baan. Om 9.45 uur zal John Levie wethouder Sportzaken het startschot verrichten.

De clinic wordt geopend door enkele snelle (jeugd)leden van De Poelster. Daarna zullen de leerlingen uit de groepen 3-4 onder begeleiding van ervaren jeugdtrainers het ijs op stappen. De basisscholen die met hun groep 3 en/of 4 deelnemen zijn de Michiel de Ruyterschool, De Zwaluw, De Pionier, Martin Luther Kingschool, de Roelof Venema School en de Piet Hein.

Ook de leerkrachten en ouders die als begeleider meekomen krijgen de mogelijkheid om zelf het ijs op te gaan o.l.v. een ervaren trainer. 

schaatsers Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Schaatsers op de bevroren Poel op 20 januari 2013 naast het raadhuis van Amstelveen


Jeugdschaatsen bij De Poelster

De clinic wordt georganiseerd, omdat De Poelster dit jaar haar 50 jarig jubileum viert. Op 30 april 1964 is de schaatsvereniging opgericht. Met de clinic voor de basisscholen hoopt De Poelster het plezier van het schaatsen over te brengen op de Amstelveense jeugd. De laatste twee jaar is er al veel jeugd enthousiast aan het schaatsen geweest op de landijsbaan van de Poelster en de daarnaast gelegen Poel.

Toen werd ook zichtbaar, dat er in Amstelveen buitengewoon veel schaatstalent aanwezig is. Uiteraard helpt De Poelster graag bij het ontdekken en ontwikkelen van dit schaatstalent. Voor kinderen in de basisschoolleeftijd is het is mogelijk bij De Poelster te schaatsen op vrijdagmiddag van 16.55 uur tot 17.55 uur en op zaterdagochtend van 9.35 uur tot 10.35 uur.

Spelenderwijs worden de kinderen de beginselen van het schaatsen bijgebracht. Hierbij wordt gewerkt met groepjes van ongeveer 10 kinderen, onder leiding van ervaren jeugdschaatsbegeleiders, waarbij er op wordt gelet dat het niveau niet te veel verschilt. Start nu met jeugdschaatsen, dan rijd je direct weg als het deze winter weer gaat vriezen! Meer informatie: jeugdschaatsen@poelster.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.