Bijgewerkt: 27 mei 2024

Schaatsen op de Poel

Nieuws -> Sport

Bron: Wim van der Klauw
11-01-2010

Nadat de De Poelster ijsmeester vrijdag op 8 januari 2010 een dikte van ruim 8 centimeter had gemeten, is nog even de barre zaterdag afgewacht, voordat de vrijwilligers van 'Schaatsvereniging De Poelster' in de vroege zondagmiddag met man en macht de sneeuw te lijf zijn gegaan. Het resultaat is een mooie ijsbaan aan de noordkant van de Poel (jawel, het bekende Poelsterhoekje).

Poel Amstelveen
(Foto Schaatsvereniging De Poelster - 2010)

De ijsbaan in de maak op de Poel


Direct achter de veegmachines, sneeuwschuivers, sneeuwscheppers en bezems wierp schaatsend Amstelveen zich al op de verse ijsbaan. Er is al een beginnetje gemaakt met een baan rondom de Poel, maar deze werkzaamheden zijn i.v.m. de invallende duisternis, gestaakt.

Maandag, 11 januari 2010, worden de veegwerkzaamheden voortgezet. Ook zal de komende week de Poelster Koek-en-Zopie op de oever uit de sneeuwbuien omhoog rijzen. De ouderwetse ijspret is dus weer terug op de Poel!

Tot slot een waarschuwing: Er bevinden zich op de Poel nog diverse zwakke plekken, die niet of moeilijk waarneembaar zijn. Neem geen risico en blijf op de geveegde ijsbaan of aan de oeverzijden. Kijk regelmatig op Poelsite http://www.poelster.nl voor het laatste nieuws!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.