Bijgewerkt: 15 juli 2024

Schaaktafels geplaatst in het Oude Dorp van Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Henk Stoffels
07-03-2022

Op vrijdag 4 maart 2022 heeft Rob Ellermeijer (VVD) wethouder Sport en Henk Stoffels van de ChristenUnie-Amstelveen twee schaaktafels in gebruik genomen op het Dorpsplein voor de kerk in het Oude Dorp van Amstelveen.

De twee tafels zijn geplaatst naar aanleiding van een motie die de ChristenUnie 3de kwartaal 2021 heeft ingediend en met algemene stemmen is aangenomen. De ChristenUnie heeft het idee op gepakt na het lezen van een artikel van Jesús Medina Molina. In meer dan 25 gemeentes heeft hij schaaktafels in het openbaar weten te plaatsen.

Foto Amstelveen
(Foto ChristenUnie-Amstelveen - 2022)

Vlnr.: Henk Stoffels (ChristenUnie) Tim van Motman (secr. Pegasus) Rob Ellermeijer (wethouder) en een ambtenaar van de gemeente schaken op het Dorpsplein op 4 maart 2022 op een van de nieuwe schaaktafels


In overleg met schaakvereniging Pegasus is ervoor gekozen de tafels op het Dorpsplein te plaatsen. Anne Leegstra van de Potterie ‘Het Oude Dorp’ , op het plein, zal toezicht houden en de schaakstukken bewaren. Tijdens het plaatsen kwamen veel omwoners even een kijkje namen en de reacties waren zeer positief. De tafels zijn rolstoel toegankelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.