Bijgewerkt: 18 mei 2024

Schaakmanifestatie Amstelveen Chess Masters 2019 in KKC

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Ris
18-11-2019

In het weekend van zaterdag 30 november en zondag 1 december 2019 wordt voor het vijfde achtereenvolgende keer de grote jaarlijkse schaakmanifestatie gehouden in het Keizer Karel College. Nieuw dit jaar is het NK Snelschaken op zaterdag, dat voor de eerste keer in Amstelveen zal plaatsvinden. Deze razendsnelle spelvorm wordt steeds populairder en staat garant voor veel spektakel. Na 30 partijen van ongeveer 5 minuten zullen de nummers 1 en 2 een finale spelen.

Naar verwachting zullen er in dat weekend zo’n 300 schakers naar Amstelveen komen. Tegelijk met het NK Rapid en NK Rapid Vrouwen vinden er op zondag namelijk ook voor amateur- en jeugdschakers diverse toernooien plaats. Zo zal ook de 12de editie van het Brainwave rapidtoernooi worden gespeeld en organiseert SV Zukertort Amstelveen tegelijkertijd een jeugd Grand Prix toernooi. Elk jaar lijkt dit toernooi steeds populairder te worden onder jeugdschakers uit Amstelveen en omliggende gemeenten. Niet voor niets is sinds de eerste editie het jeugdledenaantal van de vereniging SV Zukertort Amstelveen meer dan verdubbeld naar over de 100 jeugdleden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Rapidschaaktoernooi in het KKC op 3 december 2017 in Amstelveen


De grote publiekstrekkers zijn zevenvoudig Nederlands Kampioen Loek van Wely (tegenwoordig lid van de Eerste Kamer) en de Groningse broers Jorden (20) en Lucas (18) van Foreest. Voormalig nummer twee van de wereld Jan Timman (68), ook bekend van het jaarlijkse evenement Schakers van Formaat dat op het Stadsplein wordt georganiseerd, zal op zondag zijn krachten met de nieuwe generatie topschakers. Bij de dames wist Anne Haast de afgelopen vier edities op overtuigende wijze de titel op haar naam te zetten. Dit jaar kan de Brabantse weer stevige concurrentie verwachten van o.a. de nationale teamspeelsters Zhaoqin Peng, Tea Lanchava, Rosa Ratsma en Iozefina Paulet. Speciale aandacht zal uitgaan naar het pas 13-jarige Amsterdamse schaaktalent Eline Roebers die van de toernooiorganisatie een wildcard heeft gekregen. De wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor het publiek en ook te volgen via de toernooisite. Bovendien zal er ook online verslag worden gedaan middels een live blog.

Amstelveen Chess Masters wordt financieel opnieuw mogelijk gemaakt door de gemeente Amstelveen en het Amstelveense bedrijf CNE ICT Professionals. Alle informatie en mogelijkheid tot inschrijving per toernooi is te vinden op de toernooisite http://www.amstelveenchessmasters.nl/. Amstelveen Chess Masters is de nieuwe, overkoepelende naam voor een aantal bekende en een aantal nieuwe schaakevenementen die allemaal plaatsvinden in één weekeinde in Amstelveen. Amstelveen Chess Masters omvat het NK Rapid, het NK Snelschaken, het Brainwave Open Rapid toernooi en de jeugd Grand Prix. Alle evenementen worden gehouden in het Keizer Karel College in Amstelveen. Adres: Elegast 5, 1185 AA AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.