Bijgewerkt: 21 juli 2024

Saudi Airlines Cargo start lijndienst op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
08-12-2010

Saudi Airlines Cargo is per 6 december 2010 gestart met een lijndienst tussen Amsterdam Airport Schiphol - Riyadh - Jeddah. Saudi Airlines Cargo vliegt driemaal per week vracht van en naar Schiphol met een McDonnell Douglas MD-11.

Saudi Airlines Cargo, die vooral bloemen uit Afrika vervoert, heeft ondermeer voor Schiphol gekozen vanwege de directe nabijheid van de bloemenveiling FloraHolland in Aalsmeer. Saudi Airlines Cargo wordt in Nederland vertegenwoordigd door Active Airlines Representatives BV te Schiphol. Aviapartner Cargo is de afhandelaar van de maatschappij.

Met de komst van Saudi Airlines Cargo telt Amsterdam Airport Schiphol nu drieëntwintig lijndienstmaatschappijen die vracht vervoeren.

Saudi Arabian Airlines?

Saudi Arabian Airlines (Arabisch: الخطوط الجوية العربية السعودية Al-Khuṭūṭ al-al-ʿ Jawwiyyah Arabiyyah al-Sa ʿ ūdiyyah) is de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië, gevestigd in Jeddah.

Het bedrijf exploiteert binnenlandse en internationale lijnvluchten naar meer dan 90 bestemmingen in het Midden-Oosten, Afrika, Azië, Europa en Noord-Amerika. Binnenlandse en internationale charter vluchten worden uitgevoerd, meestal tijdens de Ramadan en de Hajj seizoen.

Vracht op Schiphol

Schiphol is de derde luchthaven van Europa voor vracht, en nummer 16 wereldwijd. Luchtvracht levert een significante bijdrage aan de ontwikkeling van de Nederlandse economie.

In 2009 werd 1.286.372 ton vracht vervoerd via Schiphol. Bij de bedrijven op Schiphol die zich met luchtvracht bezighouden, zoals afhandelaars, luchtvrachtmaatschappijen, truckers en logistieke dienstverleners, zijn ruim 26.000 mensen werkzaam.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.