Bijgewerkt: 30 september 2023

Sarajevo weer in netwerk Amsterdam Airport Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
17-12-2010

Op 16 december 2010 heeft Amsterdam Airport Schiphol B&H Airlines als nieuwe luchtvaartmaatschappij verwelkomd. De nationale luchtvaartmaatschappij van Bosnië en Herzegovina vliegt vanuit de hoofdstad Sarajevo naar Amsterdam. De vluchten worden drie maal per week (dinsdag, donderdag en zondag) uitgevoerd met een Airbus 319. Sarajevo is de 270ste rechtstreekse bestemming in het netwerk van Amsterdam Airport Schiphol in 2010.

De route Sarajevo - Amsterdam is in 2002-2003 korte tijd gevlogen door Air Bosna. "We zijn blij de bestemming Sarajevo weer terug te hebben in het netwerk. De nieuwe rechtstreekse verbinding neemt de noodzaak tot overstappen weg, bevordert handelsbetrekkingen en vergroot de toegankelijkheid van Bosnië van en naar de wereld", aldus Ivo van der Vlis, Director Aviation Marketing.

De Minister President van Bosnië & Herzegovina, die de komst van de eerste vlucht van B&H Airlines op 16 december bijwoonde, voegde daar nog aan toe dat ook toeristen graag nader kennis maken met dit relatief nieuwe land.

B&H Airlines is de vijfde luchtvaartmaatschappij die Schiphol dit kalenderjaar verwelkomt. Eerder in 2010 startten al Emirates vanuit Dubai, Garuda Indonesia vanuit Jakarta, Cimber Sterling vanuit Kopenhagen en SmartWings vanuit Praag.

B&H Airlines?

B & H Airlines is een luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in de Energoinvest Building in Sarajevo, Bosnië en Herzegovina, dat volgens een dienstregeling, charter passagiersdiensten en kleine vrachtdiensten uitvoert. Met haar thuisbasis op de internationale luchthaven van Sarajevo, is de luchtvaartmaatschappij de nationale luchtvaartmaatschappij van Bosnië en Herzegovina.

De luchtvaartmaatschappij is gezamenlijk eigendom van de regering van de Federatie van Bosnië en Herzegovina (50,93%), Turkish Airlines (49%) en Energoinvest 0,07%Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.