Bijgewerkt: 28 maart 2024

Samsung en het Cobra Museum zoeken naar het grootste kunsttalent van Nederland

Nieuws -> Cultuur

Bron: PR Glasnost Amsterdam
27-08-2019

Vanaf 26 augustus 2019 starten Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen een zoektocht naar het grootste, aanstormende kunsttalent van Nederland in een nationale competitie genaamd Instant Fame with The Frame. Hij of zij krijgt de unieke kans om te exposeren in het museum én op alle The Frame televisies in Nederland. Studenten van kunstacademies en ander beginnend Nederlands kunsttalent kunnen hun werk inzenden. Na een publieke stemronde bepaalt een vakjury bestaande uit kunstexpert Jop Ubbens, kunstenaar Pablo Lucker en Hilde de Bruijn, Hoofd Conservator bij het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen, uiteindelijk de winnaar. Deze wordt op 16 oktober 2019 bekendgemaakt in het museum.

Foto Amstelveen
(Bron Samsung Electronics - 2019)

De flyer van Samsung 'Instant Fame with The Frame'


Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen organiseren Instant Fame with The Frame om aandacht te schenken aan de nieuwe generatie Nederlandse kunstenaars. Instant Fame with The Frame dient als springplank om hun artistieke carrière van de grond te krijgen. Elke kunstdiscipline is welkom, waarbij de enige voorwaarde is dat het kunstwerk stilstaand beeld is.

‘Nederland is van grote invloed geweest op de internationale kunstgeschiedenis. Kunstenaars als Rembrandt, Charley Toorop en Karel Appel verlegden grenzen. Wij geloven erin dat het niet alleen belangrijk is om ons bewust te zijn van dit rijke verleden, maar ook vooruit te kijken. Want ook nu zijn er veel aanstormende talenten die staan te springen om het wereldpodium te betreden,’ aldus Rick Snabel, Product Manager Lifestyle Televisie Samsung Benelux. ‘Onze missie bij Samsung is om mensen te helpen om het ogenschijnlijk onmogelijke te doen. Met ‘Instant Fame with The Frame’ willen we helpen om de artistieke dromen van Nederlandse kunsttalenten waar te maken.’

Zo werkt het. De eerste stap is het inzenden van het beste werk, waarna drie weken lang online gestemd kan worden door fans en liefhebbers. De tien werken met de meeste stemmen worden vervolgens gejureerd door een jury van experts uit diverse kunstdisciplines. Het winnende kunstwerk wordt geëxposeerd op een Samsung The Frame in een van de tentoonstellingen van het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen en wordt bovendien opgenomen in de Art Store van Samsung, waardoor het in Nederland op toestellen van The Frame te zien zal zijn. Ook ontvangt de kunstenaar zelf een exemplaar van The Frame.



‘Het is inspirerend om te zien dat Samsung en het Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen veelbelovende talenten deze bijzondere kans bieden’, zegt Jop Ubbens, kunstexpert en voormalig Chairman en Chief Auctioneer van Christie’s Amsterdam. ‘We zijn op zoek naar een kunsttalent met een eigen stijl, die ons op creatieve en originele wijze in zijn of haar verhaal meeneemt. Wie weet ontdekken we in de komende weken het nieuwe Nederlandse kunsticoon.’

‘Een van de krachtigste aspecten van kunst is dat het ons met een andere blik kan laten kijken naar de werkelijkheid, naar zaken die wij als vanzelfsprekend beschouwen’, zegt Hilde de Bruijn, Hoofd Conservator van het Cobra Museum. ‘Het werk van Cobra-kunstenaars veroorzaakte grote opschudding, niet alleen omdat het vernieuwend was, maar ook omdat de kunstenaars met een nieuwe vorm van schoonheid bij wilden dragen aan een nieuw toekomstbeeld. Wij zijn dus op zoek naar kunstenaars die niet alleen krachtige beelden maken, maar die ook iets te vertellen hebben en zo een frisse wind kunnen laten waaien in ons hoofd.’

Over Samsung Electronics. Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Wij zijn toonaangevend in de wereld van tv’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Het laatste nieuws, artikelen en persmateriaal vind je op Samsungs Newsroom op http://news.samsung.com/nl en onze blog Explore.

Over Cobra Museum voor Moderne Kunst Amstelveen. Het Cobra Museum voor Moderne Kunst maakt het erfgoed van de Cobra-beweging zichtbaar en houdt het gedachtegoed van de kunstenaars van de beweging springlevend. Dat gedachtegoed is namelijk veel breder dan alleen de kunstwerken en de poëzie. De Cobra-kunst was gebaseerd op een attitude die ook nu nog relevant is. Zij zochten naar de verbinding tussen het volk en de kunst, door de muren tussen de verschillende kunstdisciplines af te breken en multidisciplinair te werken. Ze werkten als groep samen, inspireerden elkaar en genereerden samen meer impact. Het Cobra Museum in Amstelveen is de plek, waar – geheel in de geest van Cobra – experiment en expressie in de kunst worden benadrukt.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.