Bijgewerkt: 18 mei 2024

Samenwerking Steenbok RunningTeam en AV Startbaan

Nieuws -> Sport

Bron: AV Startbaan
02-11-2010

Zeer onlangs presenteerde het Steenbok RunningTeam het team voor seizoen 2010 - 2011. Het team is uitgebreid met vijf atleten en een trainer van het Amstelveense AV Startbaan.

Het Steenbok Runningteam (SRT) werd in 2009 opgericht met als doel regionale, ambitieuze atletiektalenten naar de Nederlandse top te begeleiden. De recente uitbreiding met vijf atleten en een trainer van het Amstelveense AV Startbaan is een belangrijke stap op weg naar dat doel. Het SRT is in 2009 gestart met negen atleten en twee trainers.

Daar zijn nu de 800-meterlopers Erwin Sneek, Tinka Offereins en Ronald Bon bij gekomen en de 400-meterlopers Suzanne Voorrips en Jon Schouwenaar. Als trainer heeft Tom Verdonck zich aangesloten.

SRT Amstelveen
(Foto Diana Hittinger - 2010)

Steenbok RunningTeam in zijn nieuwe, uitgebreide vorm


De beide andere SRT-trainers, Remi en Bert Bouwmeester, zijn erg blij met deze uitbreiding. Met de samenwerking tussen het SRT en AV Startbaan is een belangrijke basis gelegd voor prestatiegerichte hardloopatletiek.

Het SRT heeft het afgelopen seizoen een fraaie prestatie neergezet met 29 persoonlijke records, twee individuele NK-medailles, acht toptien-noteringen bij NK’s en zes topzes-noteringen bij diezelfde NK's. Dankzij de toetreding van de vijf nieuwe atleten, die het afgelopen jaar eveneens NK-medailles behaalden, zijn de verwachtingen voor de toekomst nog hoger gespannen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.