Bijgewerkt: 16 oktober 2021

SP wil in Amstelveen 80-km zone op de A9

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
28-10-2013

In Amstelveen wonen wij in de vuilste lucht van Europa. Dat is slecht voor onze gezondheid. Het verkeer is de belangrijkste oorzaak. Dit kan én moet veel beter. De verbreding van de A9 zal niet alleen negatieve gevolgen hebben voor de volksgezondheid, maar ook voor het  stadsbeeld.

Ansichtkaart Amstelveen
(Bron SP-Amstelveen - 2013)

De politieke ansichtkaart van SP-Amstelveen


De St. Annakerk wordt gedeeltelijk gesloopt en Meanderpark en Statenliedenbuurt moeten flink wat ruimte afstaan voor de verbreding van de A9. Het college van B en W wil, dat de Amstelveense belastingbetaler 40 miljoen euro moet gaan bijdrage voor de verbreding van de A9.

Daarom komt de SP in actie, samen met de mensen in Amstelveen. Met de kaartenactie “A9 in Amstelveen 80-km zone” sturen wij minister Schultz een groet uit Amstelveen met het volgende verzoek:

Geachte mevrouw Schultz,

Ik woon in Amstelveen. Het door u genomen besluit om de A9 te verbreden zal grote gevolgen voor mij hebben. Ik maak mij nu al zorgen over het fijn stof en de geluidsoverlast. Voor de toekomst vrees ik ook nog een ernstige aantasting van het stadsbeeld van Amstelveen. Ik vraag u daarom:

• Om z.s.m. de A9 binnen de gemeentegrenzen van Amstelveen te benoemen tot 80 km zone

• Uw plan over de verbreding van de A9 te heroverwegen

Op zaterdag 26 oktober 2013 en zaterdag 02 november vragen wij bewoners van Amstelveen onze actie te ondersteunen door de briefkaart te ondertekenen en naar de minister te sturen. Zo kan de bevolking van Amstelveen laten zien dat dit onzalige plan van de VVD-ers Raat, Post en Schultz om de A9 te verbreden met  de maximale snelheid van 100 km haar goedkeuring niet heeft! Download hier (pdf) de ansichtkaart voor mevrouw Schultz.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.