Bijgewerkt: 7 december 2023

SP in actie tegen verlenging Noord-Zuidlijn naar Amstelveen

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
27-12-2010

Onder leiding van SP-Kamerlid Farshad Bashir voert de SP komende woensdag, 29 december 2010 actie tegen het opheffen van tramhaltes vanwege het doortrekken van de Noord-Zuidlijn naar Amstelveen. Bashir: “Amsterdam zit nog op de blaren van de Noord-Zuidlijn en het volgende prestigeproject wordt al gepland.

Farshad Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2010)

Farshad Bashir


Het doortrekken van de metro naar Amstelveen mag niet ten koste gaan van de haltes die er nu zijn. De Noord-Zuidlijn zou juist moeten zorgen voor meer reizigers in plaats van minder.”

Bashir heeft eerder deze maand aan verkeersminister Schultz gevraagd om geen geld beschikbaar te stellen voor de ombouw van de Amstelveenlijn als daarbij haltes opgeheven gaan worden. Een antwoord op deze vraag bleef uit. Ondertussen gaan de gemeenten Amsterdam en Amstelveen samen met de stadsregio wel verder met het megaproject.

Zelfs nu blijkt dat veel inwoners in de nieuwe situatie langer dan vijf minuten moeten lopen voordat ze bij een halte zijn. Hiermee wordt een eerdere belofte van het projectbureau Amstelveenlijn geschonden.


Grotere kaart weergevenTramhalte aan de Beneluxbaan/ Van Boshuizenstraat

De SP zal woensdag bij één van de met opheffing bedreigde tramhaltes in actie komen. Bij de halte Van Boshuizenstraat zullen de SP-ers op 29 december tussen 14.00 en 16.00 uur reizigers informeren over de plannen en hen naar hun mening vragen.

Ook zal de partij de reizigers vragen naar hun ideeën over deze lijn. Via amstelveen@sp.nl kunnen reizigers hun mening ook kenbaar maken.

Farshad Bashir (Kabul, 14 januari 1988) is een Nederlands politicus van Afghaanse afkomst. Namens de Socialistische Partij is hij sinds 15 januari 2008 lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal.

Daarvoor was hij van maart 2006 tot en met januari 2008 lid van de gemeenteraad van Leeuwarden. Met de leeftijd van twintig jaar en één dag op de dag van beëdiging is hij het jongste Tweede Kamerlid ooit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.