Bijgewerkt: 25 juli 2024

SP actie in het Stadshart

Nieuws -> Politiek

Bron: SP
24-08-2007

Op vrijdagochtend 24 augustus 2007 tijdens de weekmarkt stonden de activisten van de SP (Socialistische Partij) met flyers in de hand voor de Bijenkorf in het Stadshart. De reden was om mensen op te roepen, de Bovenkerkerpolder te behouden als cultuurlandschap.

Het is eigenlijk vreemd, dat een partij, als de SP, die niet eens in de Amstelveense gemeenteraad zit een actie voert voor het behoud van de Bovenkerkerpolder en de partijen die wel in de gemeenteraad zitten laten zich niet zien of horen. Zijn ze niet geïnteresseerd in het behouden van dit landschap of is een ieder al met de winterslaap begonnen?

SP Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een SP activist legt de problematiek van de Bovenkerkerpolder uit aan een bezoeker van de weekmarktVoorzitter van de SP afdeling Amsterdam-Meerlanden, Joep van Erp was ook actief deelnemer aan de flyer-uitdeel actie. Aan de achterkant van de flyer was een lege lijst afgedrukt, waar stond: “Help mee en haal handtekeningen op tegen aanleg golfbaan en woningbouw in de Bovenkerkerpolder. Ga langs bij familie, vrienden en op het werk.”


SP Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Joep van Erp voorzitter van de SP afdeling Amsterdam-Meerlanden met activisten voor de ingang van de RembrandthofDe tekst van de flyer:

“Kom en red de Polder!

De provinciale staten willen het streekplan Noord-Holland Zuid veranderen, dit o.a. om een golfbaan en woningbouw mogelijk te maken in de Bovenkerkerpolder. Dit zéér tegen de zin van veel inwoners van het Amstelland. Velen hebben dan ook bezwaar aangetekend en een aantal zullen hun zienswijze toelichten tegenover Provinciale Staten.

Het is belangrijk om dan met zoveel mogelijk mensen aanwezig te zijn en onze bezwaren duidelijk te maken. De SP Amstelland-Meerlanden roept u met deze flyer op om massaal aanwezig te zijn.

Komt allen!

6 september 2007 Schiphol-Oost

•   Handen af van broedgebied weidevogels!

De Bovenkerkerpolder is een belangrijk broedgebied voor weidevogels. Deze vogels, zoals bv. de grutto, hebben al te kampen met teruglopend broedgebied, nog meer snijden in hun gebied is zonde!

•   Recreëren kunnen we zelf!

We hebben geen kunstmatig aangelegd recreatieterrein nodig. En al helemaal geen golfbaan die de grootste van Nederland moet worden, met de meeste afslagplaatsen. Genieten van een stukje cultuurhistorisch landschap is voor velen van ons een vorm van ontspanning en een manier om de drukte van alledag te ontvluchten.

•   Geen toename verkeersdruk!

Bebouwing en grootschalige recreatie zal de druk op het resterende gebied doen toenemen, ook zal het extra verkeer veroorzaken in het Amstelland.

•   Behoud landbouwgrond!

In een sterk verstedelijkt gebied is het goed om nog landbouwgrond te gebruiken. Dit moet gestimuleerd worden, op deze wijze leren wij onze kinderen ook dat er meer is als een kinderboerderij en een trapveldje, zonder dat ze daarvoor tientallen kilometers moeten reizen.

•   Behoud cultuurhistorisch landschap!

Puur vanuit historisch perspectief gezien is het belangrijk om te laten zien hoe het Amstelland was. Je mag trots zijn op je eigen geschiedenis. Levende beelden waarop dit nog te zien is zijn vele male sprekender als oude vergeelde foto's. Er is al zoveel verdwenen. Wees voorzichtig met de laatste stukjes.

Alles nog even op een rijtje:

Wanneer:       6 september 2007,

Waar:              Dorint Hotel Schiphol, Stationplein 951, ZW Schiphol

Voor wie:       Organisaties: 14.00-17. uur

Particulieren 19.30-21.30 uur

De SP staat niet alléén. Zo is er Golfodrama en de Stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk. De stichting Bovenkerkerpolder Natuurlijk verzorgt gratis busvervoer, aanmelden zie website. Voor meer informatie kijk ook op de site van de SP Amstelland-MeerlandenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.