Bijgewerkt: 21 september 2023

SP: De burgemeester moet optreden in OCA-schandaal

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
03-08-2011

De fractie van de Socialistische Partij in Amstelveen spreekt burgemeester Van Zanen aan op het schandaal rond de 'reclame-op-gemeentekosten' voor de Ouderen Combinatie (OCA). Net als GroenLinks, die hierover eerder schriftelijke vragen aan het college stelde, vindt de SP het niet aanvaardbaar, dat het college de OCA de gelegenheid geeft op gemeentekosten reclame te maken voor zichzelf in een gemeentelijke nieuwsbrief. Het college heeft de vragen inmiddels beantwoord, maar de antwoorden zijn beneden alle peil. De SP heeft over de kwestie een brief gestuurd aan de burgemeester.

van Erp Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Joep van Erp, gemeenteraadslid SP-Amstelveen


Volgens SP-fractievoorzitter Joep van Erp is de nieuwsbrief 'Goed Voorzien' bedoeld om objectieve informatie te geven over sociale zaken. Niet om vriendjes van het college gratis reclameruimte te bieden. Toch kreeg Henk Fokkink van de OCA op bijna de hele voorpagina van Goed Voorzien de gelegenheid een reclameverhaal over zijn fractie af te steken.

Van Erp: “Met allerlei gekunstelde constructies, zoals de introductie van het niet-bestaande fenomeen doelgroeppartij, probeert het college zich onder zijn gemaakte fout weg te draaien. Serieuze vragen van gemeenteraadsleden worden uiterst onprofessioneel beantwoord.”

De SP vindt het niet aanvaardbaar, dat het college zo omgaat met vragen van gemeenteraadsleden en het bevoordelen van fracties die het college klaarblijkelijk welgezind zijn. De burgemeester heeft wettelijk een algemene zorgplicht en is bovendien onafhankelijk voorzitter van de raad. In die hoedanigheid roept de SP in een brief burgemeester Van Zanen ter verantwoording voor het OCA-schandaal. In het presidium wil Van Erp de kwestie met de burgemeester bespreken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.