Bijgewerkt: 27 september 2023

SP-Amstelveen organiseert lezing en discussie over de internationalisering van de economie

Nieuws -> Politiek

Bron: SP-Amstelveen
21-04-2019

Op donderdag 23 mei 2019 zijn de Europese verkiezingen, op 1 mei is de Dag van de Arbeid. Reden voor de SP Amstelveen om een lezing en discussieavond te organiseren over de internationalisering van de economie en wat dit betekent voor Amstelveen. Op 1 mei is iedereen welkom vanaf 20 uur in De Meent.

Amstelveen staat bekend om een open en internationaal georiënteerde economie. In Amstelveen en in Nederland is daarover veel discussie. Vragen als: Zijn expats een zegen of drukken ze op onze woningmarkt? Wat levert de EU Nederland nu op? Europa is voor veel mensen een ver van mijn bed show, maar heeft ook lokaal invloed. We kunnen er niet om heen, bedrijven zijn veel internationaler georganiseerd en wetgeving is al lang niet meer alleen nationaal vastgesteld. Op een aantal vlakken biedt dat voordelen, maar er zijn ook nadelen.

Foto Amstelveen
(Bron SP.nl - 2019)

Hendrik Willem (Henk) Overbeek (1949) is een emeritus-hoogleraar en Eerste Kamerlid namens de SP vanaf 4 oktober 2016


In het kader van de Dag van de Arbeid en aan de vooravond van de Europese verkiezingen zal Henk Overbeek, emeritus-hoogleraar en senator voor de SP een inleidende lezing verzorgen, waarna de zaal met elkaar in discussie kan gaan over het thema Internationalisering van de Economie, wat betekent dit voor Amstelveen? Henk Overbeek was tot 2015 hoogleraar internationale betrekkingen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daarvoor deed hij als wetenschapper onderzoek naar onder meer internationale regels voor behoorlijk ondernemingsbestuur en naar internationale economische vraagstukken.

De SP nodigt iedereen uit om de lezing bij te wonen en deel te nemen aan de discussie. De avond zal gehouden worden op woensdag 1 mei 2019 vanaf 20 uur in ontmoetingscentrum De Meent te Amstelveen. Adres: Orion 3, 1188 AM Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.