Bijgewerkt: 26 mei 2024

SO!Sport app genereert sportverenigingen advertentie inkomsten

Nieuws -> Technologie

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
06-11-2015

SO! Sport heeft een nieuw verdienmodel voor sportverenigingen ontwikkeld als aanvulling op uw huidige inkomstenbronnen, zoals contributies, subsidies en sponsoring. Dit nieuwe model stelt de leden en hun supporters in staat advertentie inkomsten te genereren voor hun club.

Donderdagavond 5 november 2015 was de bijeenkomst van SO!Sport en het Sportbedrijf Amstelveen over nieuwe inkomsten voor sportverenigingen. Voor een volle zaal met 15 Amstelveense verenigingen werd uitgelegd, hoe SO! Sport verenigingen gaat helpen aan advertentie inkomsten.

De aanwezige verenigingen (Reddingsbrigade Amstelveen, Schaakvereniging Zukertort, LTC Startbaan, badmintonvereniging Martinus Amstelveen, KLM zwemvereniging, vv AMstelveen, turnvereniging FIT Amstelveen, DVH Amstelveen Honk- en Softbal, Millenium Basketball Club Amstelveen, De Snippen, Sporting Martinus, WTC de Amstel, Amstelveense Rugby Club en SwingNSmile) hebben een anderhalf uur durende presentatie gekregen met uitleg over het hele concept.

Foto Amstelveen
(Bron SO!Sport - 2015)



SO! Sport gaat samen met Sportbedrijf Amstelveen, bij alle accommodaties die het Sportbedrijf in beheer heeft, zogenaamde beacons ophangen. Deze kastjes zenden een signaal uit naar de smartphone van leden en supporters van verenigingen. Beacons zenden alleen een Bluetooth signaal uit en kunnen niet ontvangen, of registeren. Beacons staan niet in contact met internet; alle interactie vindt plaats via een app op de telefoon van de gebruiker. Het Bluetooth signaal is niet gevaarlijk voor de gezondheid. Als de leden in de buurt staan van het kastje en een SO! Sport App op hun telefoon hebben, ontvangen zij een reclame boodschap. De reclame boodschappen zullen leuk en gepersonaliseerd zijn, over onderwerpen die passen bij de ontvanger.

Foto Amstelveen
(Bron TOD - 2015)
iBeacon is een protocol, dat gestandaardiseerd is door Apple en geïntroduceerd op de Apple Worldwide Developers Conference in 2013. Verschillende leveranciers hebben sindsdien iBeacon-compatibele hardware zenders -meestal beacons genoemd - een klasse van Bluetooth lage energie (LE) apparaten die hun identificatie nabijgelegen draagbare elektronische apparaten uitzenden. De technologie maakt smartphones, tablets en andere apparaten bereikbaar, wanneer acties worden uitgevoerd in de nabijheid van een iBeacon


Als het lid, of de supporter van de vereniging de boodschap bekijkt, verdient hij, of zij geld voor de vereniging. Als de boodschap erg leuk is en het lid of de supporter deelt de boodschap op social media, dan verdienen zijn, of haar vrienden nog meer geld voor de vereniging. Voor de vereniging zijn er geen investerings- of instap kosten. Zij hoeven alleen de leden van hun vereniging te informeren en aan te moedigen de SO! Sport app te gaan gebruiken. De aanwezige verenigingen waren na de vragenronde onverdeeld enthousiast over deze nieuwe manier van inkomstenwerving. Enkele verenigingen hebben ter plekke toegezegd mee te doen met het SO! Sport project.

So! Sport heeft de intentie een landelijk netwerk aan te leggen beginnende met Amstelveen, Haarlem en de Haarlemmermeer. Zo kunnen de leden van de vereniging bij uitspelende clubs ook geld verdienen voor hun eigen vereniging. Wilt u als vereniging meer informatie? Neem dan contact met ons op via: info@sportbedrijfamstelveen.nl . Adverteerders kunnen contact opnemen met SO! Sport: media@so-sport.nl. De applicatie kunt u op dit moment nog niet downloaden.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.