Bijgewerkt: 22 september 2023

SICA stopt met haar werkzaamheden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
07-11-2007

De coördinatie van de contacten met de zustersteden ligt niet meer in handen van het SICA (Stichting Internationale Contacten Amstelveen). Het bestuur heeft dit in een gesprek op 2 november 2007 kenbaar gemaakt aan burgemeester Van Zanen- meldt de Gemeente Amstelveen in een persbericht.

SICA Amstelveen
(SICA - 2007)

Het logo van SICA


Redenen zijn dat het doel en werkwijze van het SICA niet meer aansluiten bij de huidige internationale initiatieven. “Het oorspronkelijke ‘verplegen’ is niet meer nodig”. Mensen en organisaties leggen zelf internationale contacten”, aldus het bestuur.

Het SICA heeft 50 jaar de contacten verzorgd met de zustersteden Óbuda (Hongarije), Berlin Tempelhof-Schöneberg (Duitsland), Villa el Salvador (Peru) en Woking (Groot Brittannië). In het gesprek van 2 november heeft burgemeester Van Zanen het bestuur bedankt voor haar werkzaamheden.

“Grote bewondering aan de vrijwilligers die hieraan hebben bijgedragen. Het getuigt van visie en moed om een stichting op te heffen als deze niet meer in een behoefte voorziet”, aldus de heer Van Zanen.

Hoe de coördinatie van de internationale contacten in de toekomst ingevuld gaat worden, is nog niet duidelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.