Bijgewerkt: 29 november 2023

SD Express geheugenkaart met 128 TB opslagcapaciteit

Nieuws -> Technologie

Bron: SD Association
17-08-2018

De SD Association kondigde op 28 juni 2018 de SD Express memorykaart aan die de populaire PCI Express® en NVMe™ interfaces toevoegt aan de bestaande SD interface. De PCIe interface levert een maximale gegevensoverdrachtsnelheid van 985 megabyte per seconde (MB/s) en het NVMe bovenlaagprotocol maakt een geavanceerd toegangsmechanisme tot het geheugen mogelijk, waardoor een nieuwe wereld aan mogelijkheden ontstaat voor de populaire SD-geheugenkaart. Bovendien groeit de maximale opslagcapaciteit op SD-geheugenkaarten van 2 TB met SDXC naar 128 TB met de nieuwe SD Ultra Capacity-kaart (SDUC). Deze innovaties houden vast aan het streven van de SDA naar achterwaartse compatibiliteit en maken deel uit van de nieuwe SD 7.0-specificatie.

Foto Amstelveen
(Bron SD Association - 2018)

Een SD-Express Ultra Capacity kaart met een micro-kaart


De SD Express kaart levert de snelheden die nodig zijn voor het verplaatsen van grote hoeveelheden gegevens die worden gegenereerd door gegevens-intensieve draadloze communicatie, super-slow motion video, RAW continuous burst mode en 8K video-opname en -weergave, 360 graden camera's/video's, snelheid hongerige toepassingen op kaarten en mobiele computerapparatuur, steeds evoluerende gaming systemen, multi-channel IoT-apparaten en automotive om er maar een paar te noemen. SD Express zal in eerste instantie worden aangeboden op SDUC-, SDXC- en SDHC-geheugenkaarten.

De SD Association is een wereldwijd ecosysteem van bijna 900 technologiebedrijven die belast zijn met het vaststellen van interoperabele SD-normen. De vereniging moedigt de ontwikkeling aan van consumentenelektronica, draadloze communicatie, digitale beeldvorming en netwerkproducten die gebruik maken van toonaangevende SD-technologie. De SD-standaard is de nummer één keuze voor consumenten en heeft meer dan 80 procent van de geheugenkaartmarkt verdiend met zijn betrouwbare interoperabiliteit en zijn eenvoudig te gebruiken formaat. Tegenwoordig zijn smartphones, tablets, drones, ivd-apparaten, HD-tv's, audiospelers, automobielsystemen, computers, digitale camera's en digitale videocamera's voorzien van SD-interoperabiliteit. Voor meer informatie over SDA of om lid te worden, bezoek de website van de SD Association: https://www.sdcard.orgSecure Digital (SD) is een niet-vluchtig geheugenkaartformaat dat is ontwikkeld door de SD Card Association (SDA) voor gebruik in draagbare apparaten. De standaard werd in augustus 1999 geïntroduceerd door gezamenlijke inspanningen van SanDisk, Panasonic (Matsushita Electric) en Toshiba als een verbetering ten opzichte van MultiMediaCards (MMC), en is de industrienorm geworden. De drie bedrijven hebben SD-3C, LLC opgericht, een bedrijf dat licenties verleent en intellectuele eigendomsrechten afdwingt met betrekking tot SD-geheugenkaarten en host- en hulpproducten voor SD.

De bedrijven richtten in januari 2000 ook de SD Association (SDA) op, een non-profit organisatie, om de SD-kaartnormen te promoten en te creëren. SDA telt vandaag ongeveer 1.000 leden. De SDA maakt gebruik van verschillende logo's die eigendom zijn van en gelicentieerd zijn door SD-3C om de naleving van de specificaties af te dwingen en gebruikers te verzekeren van compatibiliteit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.