Bijgewerkt: 28 maart 2023

SAKB KunstLokaal helpt kunstliefhebbers

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Karin de Koning
13-04-2020

Het idee ontstond in Randwijck: zet als (amateur)kunstenaar je schilderij of tekening voor het raam, zodat buurtbewoners die hun dagelijkse ommetje maken, naast beren ook kunst kunnen spotten. SAKB KunstLokaal sprong meteen hierop in, maar deed al meer, met het creëren van een speciale website.

In deze tijd van thuis zitten wil SAKB KunstLokaal alle vrienden, cursisten en kunstliefhebbers inspiratie geven om iets te doen met hun creatieve impulsen. Op de website www.sakbkunstlokaalhelpt.nl kan iedereen die thuis iets maakt op het gebied van tekenen, schilderen, boetseren, collage of gedichten, een foto van zijn of haar werk posten. Ook kinderen kunnen hun tekeningen laden. De website is nu twee weken geopend en er is al aardig wat vrolijk stemmend werk binnen.

Foto Amstelveen
(Foto SAKB - 2020)

De raamkunst van de Stichting Amstelveense Kunst Belangen (SAKB) aan de Ouderkerkerlaan 15 in Amstelveen


Elke week is er een thema. De eerste week was dat ‘huisdieren’, de tweede week ‘onderweg’. Zo’n thema kun je ruim interpreteren. Bovendien is er ook ruimte om werk te plaatsen dat niet thema gebonden is. Van een aantal geplaatste kunstwerken worden kaarten gedrukt, die uitgedeeld worden aan bewoners van verzorgingshuizen, die nu geen bezoek mogen ontvangen. Zij krijgen dan toch iets leuks en beseffen dat er aan hen gedacht wordt. De eerste kaarten met afdrukken van de kunstwerken met het thema huisdieren zijn afgeleverd bij Nieuw Vredeveld, Klaasje Zevenster, Brentano, Zonnehuis en Huis aan de Poel.

Als veel vrienden, cursisten en alle andere kunstliefhebbers in Amstelveen hun kunst voor de ramen zetten, wordt het dagelijkse blokje om voor de bewoners van heel Amstelveen wat minder saai. Er is dan veel moois te zien. We weten dat kunst troost biedt, dat kunst vrolijk kan stemmen en mensen kan verbinden. Als je je werk voor je raam zet, kun je er een foto van maken en die ook op de website plaatsen bij ‘Kunst voor je raam’. Kunst helpt! www.sakbkunstlokaalhelpt.nl Het is nu ook mogelijk om een foto of screenshot van je gedicht of wens op te laden. Klik op foto uploaden en kies Gedichten als thema.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.