Bijgewerkt: 6 december 2023

Ruudt Wackers in Museum vd Togt

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
07-10-2007

Retrospectief

11 oktober t/m 18 november 2007

Ruudt Wackers (65), kunstenaar, exposeert van 11 oktober t/m 18 november 2007 in Museum Jan van der Togt te Amstelveen. Deze retrospectieve expositie van zijn schilderijen, bronzen en werken op papier zal naast werken uit particulier bezit ook een groot aantal nieuwe schilderijen en werken in brons tonen.

Ruudt Wackers Amstelveen
(Museum Jan vd Togt - 2007)

Ruudt Wackers in zijn atelier


Ruudt Wackers is geboren in 1941 te Echt, Limburg. Na zijn schoolopleiding in Den Haag besluit hij kunstenaar te worden. Hij neemt lessen bij de schilder Hendrik van Leeuwen van Oudewater en wordt student aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij raakt daar veelvuldig in conflict over de traditionele studiemethoden en wordt daarom nogal eens 'de rebel van de academie' genoemd.

Uiteindelijk besluit hij zijn eigen opleiding op te zetten, de “Ruudt Wackers Academie” te Amsterdam, die dit jaar 25 jaar bestaat. In 1991 trok Ruudt zich terug uit het bestuur van ‘zijn’ academie en vestigde zich in Frankrijk.

Ruudt Wackers Amstelveen
(Museum Jan vd Togt - 2007)

De schilderij van Ruudt Wackers op de flyer van het museum


De werken van Ruudt Wackers zijn veelal in particulier bezit. Tevens zijn ze te zien in musea en openbare gebouwen te Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Roermond. In Frankrijk zijn werken aangekocht door de gemeenten Sarlat en Villeneuve-Tolosane.

Zondag 14 oktober 2007 zal de tentoonstelling worden geopend om 16 uur door de Nederlandse acteur Henk van Ulsen. Dan zal tevens een nieuw boek over Ruudt Wackers en zijn werken worden gepresenteerd. Dit boek is een initiatief van de “Stichting Ruudt Wackers”, die recent is opgericht om figuratieve kunst te stimuleren met het werk en de filosofie van Ruudt Wackers als voorbeelden.

Meer informatie:  Ruudt Wackers   Stichtingruudtwackers.nl

Adres: Museum Jan van der TogtAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.