Bijgewerkt: 21 juli 2024

Ruth Sahertian Nederlands Kampioene Pupillen

Nieuws -> Sport

Bron: FIT-Amstelveen
24-04-2006

Sportplaza het Spectrum in Hoofddorp was op 22 april 2006 het toneel voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen in Divisie 4. De beste 36 turnsters van Nederland turnden deze wedstrijd namelijk om de titel 'Nederlands Kampioene 2006'. In een sfeervolle ambiance met veel FIT-publiek turnde Ruth Sahertian haar eerste NK in de categorie Pupillen 1.

Foto Amstelveen
(FIT collectie - 2006)

Ruth Sahertian met haar trotse trainsters Stefanie en Marinka


Al het hele seizoen beklom Ruth keer op keer het hoogste podium en ook tijdens de de Districtswedstrijden voorafgaand aan dit NK plaatste zij zich overtuigend als eerste voor deze laatste belangrijke wedstrijd van het seizoen. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen!

Ruth startte haar wedstrijd zeer goed op het onderdeel sprong. Vooral haar eerste handstandoverslag werd zeer goed beoordeeld met 8.500 p.. Op de brug liet Ruth vervolgens een zeer ruime en nette oefening zien. Op dit onderdeel kreeg zij 9.333 p. van de 3 juryleden.

Na 2 onderdelen stond Ruth op een 2e plaats, met in gedachten dat zij haar 2 beste toestellen nog moest gaan turnen.

Op het onderdeel balk sloeg Ruth haar slag. Een stabiele en overtuigende oefening bracht haar stevig aan kop in het tussenklassement. Zij turnde op dit toestel naar de beste beoordeling van de 36 deelneemsters toe, 8.733 p.. Op de vloer liet zij zien een waardig kampioene te zijn, zij sloot haar Nederlands Kampioenschap af met een mooie 8.533 p..

Voor de 6e keer op rij dit seizoen mocht Ruth het hoogste podium betreden, maar dit keer wel een eerste plaats met een extra gouden randje; Ruth Sahertian mag zich een heel jaar lang Nederlands Kampioene noemen!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.