Bijgewerkt: 23 mei 2024

Rustig pinksterweekend voor DVH-Amstelveen topteams

Nieuws -> Sport

Bron: Rob Smit
29-05-2012

Softbal- In het lange pinksterweekend kwamen maar weinig van de DVH topteams in actie. Honkbal 1, heren softbal 1 en de Topsport junioren dames hadden allemaal vrijaf. Alleen dames 1 en honkbal 2 kwamen in actie. De dames gingen op bezoek bij Roef!, twee jaar geleden nog te sterk voor de dames in de race om promotie naar de overgangsklasse.

Nu dus wel onze dames net als Roef! in de overgangsklasse, maar het wil aan DVH zijde nog maar niet vlotten. De opmerking van Cruyff in het voetbal gaat hier voor de dames nog steeds vrij simpel op: als je zelf niet scoort, ga je ook geen wedstrijd winnen. Helaas moesten de dames met 7-1 en 5-0 nederlagen huiswaarts keren.

Het is inmiddels duidelijk dat na de eerste ronde in de competitie de dames in de 'degradatie' poule terecht zullen gaan komen. Toch moet daar het behoud in de overgangsklasse wel te halen zijn, vooral als de versterkingen uit de US straks binnen zullen komen, met o.a. Dana als belangrijke extra pitcher erbij.

De mannen van honkbal 2 zijn weer terug op koers bij hun poging direct kampioen te worden in de 4e klasse. Rode lantaarn drager Terrasvogels uit Haarlem kwam langs, en werd in een solide partij met 18-3 teruggestuurd. Vooral aanvallend had TV weinig in te brengen, waar DVH wel 15 honkslagen sloeg en optimaal profiteerde van de 3 veldfouten die de Haarlemmers maakten.

Volgende week weer een voller programma:

Zaterdag 2 juni:

14.00 uur: Heren Softbal 1 - Storks (Den Haag)

14.00 uur: Robur '58 (Apeldoorn) - Dames 1 (Dubbel)

14.00 uur: Honkbal 2 - Onze Gezellen 2 (Haarlem)

Zondag 3 juni

12.00 uur: Spikes (Spijkenisse) - Heren Softbal 1

14.00 uur: Honkbal 1 - Zuidvogels 2 (Huizen)

14.00 uur: Topsport Junioren - Alcmaria Victrix (Alkmaar, Dubbel)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.