Bijgewerkt: 22 april 2024

Russische satelliet stort neer op Aarde

Nieuws -> Technologie

Bron: Amstelveenweb / Roscosmos
14-01-2012

Het Russische Federale Ruimte Bureau, Roscosmos heeft berekend, dat op zondagavond 15 januari 2012, om 20:28 de resten van de Russische Mars sonde, de Phobos-Grunt, zullen neerstorten op de Aarde.

Phobos Amstelveen
(Bron Roscosmos - 2012)

Een voorlopige berekening van Roscosmos, waar de rest van de satelliet Phobos-Grunt zal neerstorten. Op dit beeld is de voorlopige locatie voor de kust van Argentinië


De Russische Phobos-Grunt satelliet, gelanceerd op 9 november 2011 en oorspronkelijk bedoeld om naar de Mars te vliegen, zal naar verwachting de Aardse atmosfeer op 15 januari 2012 bereiken

Van de bijna 13 ton materiaal van de sonde, zal ongeveer 200 kilogram ruimteschroot de aardoppervlakte bereiken, naar verwachting voor de kust van Chili. Dit is het grootste ruimteschip, dat in de afgelopen jaren in de Aardse atmosfeer binnendringt.

Door de karakteristieken van de baan van de sonde, is het nog steeds moeilijk om precies vast te stellen, waar de rest van het ruimtevaartuig in de atmosfeer zal terechtkomen, zodat verdere veranderingen wel degelijk mogelijk blijven .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.