Bijgewerkt: 22 juli 2024

Ruimtesonde Juno bereikt Jupiter en de manen van Galileo

Nieuws -> Technologie

Bron: NASA
05-07-2016

NASA's ruimtesonde Juno maakte een unieke time-lapse film van de manen van Galielo tijdens de vlucht over Jupiter. De film begint op 12 juni 2016 met Juno 10 miljoen mijl (16.093.400 km) van Jupiter, en eindigt op 29 juni, 3 miljoen mijl (4.828.020 km) afstand. De binnenste maan, de vulkanische Io; is de volgende in de rij, de ijs-vastgeroeste oceaan wereld Europa, gevolgd door de massale Ganymedes en ten slotte, de Callisto met enorm veel kraters.Galileo observeerde deze manen om zijn positie te veranderen ten opzichte van Jupiter in de loop van een paar nachten. Vanuit deze waarneming realiseerde hij zich, dat de manen een baan hebben om de machtige Jupiter, een waarheid die voor altijd de kennis van de mensheid en het begrip van onze plaats in de kosmos heeft veranderd. De aarde is niet het middelpunt van het heelal. Voor het eerst in de geschiedenis, kijken we op deze manen op een baan rondom Jupiter en het is een deel geworden van de openbaring van Galileo. Dit is de beweging van de harmonie van de natuur.

Foto Amstelveen
(Bron NASA - 2016)

Astronomen gebruiken de NASA / ESA Hubble Space Telescope om poollicht te bestuderen op de polen van de grootste planeet in het zonnestelsel, Jupiter


Time-lapse?

Time-lapse fotografie is een techniek, waarbij de frequentie, waarmee de filmbeelden worden vastgelegd (de framerate) is veel lager dat we in de werkelijkheid zien. Dit levert een versnelde film (video) op, waardoor effecten zichtbaar gemaakt kunnen worden die normaal te traag zouden verlopen om ze te waar te nemen. Het aantal beelden per seconde (Engels: frames per second, FPS), is een maat die aangeeft, hoe snel een apparaat beelden (frames) weergeeft, of anderzijds verwerkt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.