Bijgewerkt: 4 maart 2024

Ruim 500 huishoudens in Amstelveen willen zonnepanelen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-06-2013

Op 11 juni 2013 vond de veiling plaats van de groepsaankoop zonnepanelen Noord-Holland: SamenZonneEnergie. Na een spannende veiling met 7 rondes heeft MetDeZon de veiling in Noord-Holland voor de tweede keer gewonnen met weer een indrukwekkend scherp bod. Vanaf maandag 17 juni ontvangen alle 11.808 deelnemers een persoonlijk aanbod, waarna ze tot en met 28 juli de tijd hebben om een beslissing te maken.

MetDeZon

Het grote aantal deelnemers aan deze groepsaankoop heeft ervoor gezorgd dat de deelnemende leveranciers, die eerst zijn geselecteerd op kwaliteit, erg scherp zijn gaan bieden. MetDeZon heeft de veiling in Noord-Holland voor de tweede keer gewonnen en bewijst hiermee dat ze hun zaken goed op orde hebben. Klanten uit de eerste actie waardeerden MetDeZon gemiddeld met een 8, dat is een stevige vertrouwensbasis voor deze actie.

zonnepaneel Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Zonnepanelen op het dak van een woonhuis in Amstelveen


MetDeZon heeft de veiling gewonnen met een aanbod dat gemiddeld 17,1% lager ligt dan de bij de inschrijving gegeven prijsindicaties van SamenZonneEnergie. Als slechts 25% van de 11.808 ingeschreven deelnemers het aanbod accepteert, dan komen er in de komende 5 maanden in Noord-Holland ongeveer 30.000 zonnepanelen bij.

Jaarlijks zorgt dit voor een reductie van meer dan 4.300 ton aan CO2 uitstoot en een besparing op de elektriciteitsrekening van 1,5 miljoen euro. De verduurzaming van Noord-Holland krijgt door deze tweede grootschalige groepsaankoop weer een extra duwtje in de rug.

Hoewel zonnepanelen ook zonder subsidie rendabel zijn, maakt het de aanschaf van zonnepanelen voor velen nóg aantrekkelijker. De overheid heeft t/m 28 december 2013 € 51 miljoen subsidie beschikbaar gesteld voor de aanschaf van zonnepanelen. Op dit moment is er nog ruim 15 miljoen euro beschikbaar.

De subsidie kan worden aangevraagd voor 15% op de materialen (voor pakketten vanaf 3,5 kW, oftewel meer dan 14 panelen, geldt een afwijkende berekening), tot een maximum van € 650. Deelnemers aan deze groepsaankoop kunnen dus dubbel profiteren: een scherpe prijs én subsidie.

Wethouder Milieu Jan-Willem Groot (CDA): ‘In Amstelveen hebben zich deze keer 532 inwoners ingeschreven voor de actie: Samenzonneenergie. Een geweldig resultaat. Als al deze inwoners ook daadwerkelijk ingaan op het aanbod van MetDeZon dan wordt met de nieuwe zonnepanelen weer een belangrijke stap gezet naar een energieneutraal Amstelveen.’Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.