Bijgewerkt: 5 maart 2024

Ruim 153.000 euro in de collectezuilen op Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
25-01-2011

Passagiers doneerden in 2010 ruim 153.000 euro in de collectezuilen op Amsterdam Airport Schiphol. De opbrengst van de zuilen is bestemd voor SOS Kinderdorpen. Deze internationale kinderhulporganisatie biedt kinderen die er alleen voor staan een liefdevol thuis.

Marcel Beerthuizen, directeur van SOS Kinderdorpen, ontving de cheque van 153.000 euro uit handen van Ad Rutten, Executive Vice President & Chief Operations Officer Schiphol Group. "Wij zijn ontzettend blij met deze donatie. Hiermee zijn we in staat om nog meer kinderen een thuis, onderwijs en zorg te geven, zodat ook zij de kans krijgen om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen", aldus Marcel Beerthuizen tijdens de overhandiging.

Jaarlijks wordt de inhoud van de collectezuilen van Schiphol geschonken aan een goed doel dat wereldwijd actief is en geen politieke binding heeft. Ook in 2011 is SOS Kinderdorpen beneficiant van de collectezuilen. Schiphol heeft sinds 2008 een samenwerkingsovereenkomst met SOS Kinderdorpen.

Over SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen biedt kinderen wereldwijd al ruim 60 jaar een liefdevol thuis. De organisatie werkt vanuit de visie dat kinderen recht hebben op een thuis en een goede opvoeding binnen een veilige omgeving in hun eigen land. Ongeacht hun geloof, afkomst of huidskleur. Met deze unieke gezinsgerichte aanpak geeft SOS Kinderdorpen in 132 landen verspreid over de hele wereld ruim 340.000 kinderen een solide basis. En daarmee een kans om zich te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen, die een bijdrage leveren aan hun omgeving.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.