Bijgewerkt: 19 mei 2024

Ruim baan aan Sportlaan

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
08-09-2005

De eerste overwinning is een feit voor de Amstelveense rugbyers van ARC 1890. The Dukes uit Den Bosch werden met maar liefst 56-10 aan de Amstelveense zegekar gebonden.

„Om van een goede wedstrijd te spreken is nog teveel gevraagd, maar de goede wil is er en met de belangrijke Uitwedstrijd tegen onze eeuwige rivaal het Amsterdamse AAC in het verschiet (volgende week), is het vertrouwen, groot bij de ploeg aan de Sportlaan," meldt de immer enthousiaste woordvoerder Gerrit Dekker van ARC 1890.

ARC 1890-The Dukes 56-10

Amstelveen kwam goed uit de startblokken tegen het gepromoveerde Dukes en via twee try's in de vierde en elfde minuut van de Nieuw-Zeelander Allen Clarke beide geconverteerd door de Schot David Flatt- werden de Brabanders al op een hopeloze achterstand gezet: 14-0. Amstelveen dicteerde het spel ondanks het feit dat Dukes in de eerste helft nog dapper tegenspartelde.

Tegen een ontketend Amstelveen was echter geen kruid gewassen. Door twee slordigheidjes en een gebrek aan concentratie kwamen The Dukes nog terug tot 14 - 10 maar daarna was het Amstelveen dat de klok sloeg. Rust-stand24- 10. De tweede helft was een formaliteit. Amstelveen was superieur en heerste op het veld. De ovale bal was alleen in Amstelveense handen en het was voor de talrijke toeschouwers (steeds meer mensen weten de weg naar de Sportlaan te vinden) raden hoe hoog de score zou uitvallen.

Internationaal Mark Springer en jeugdinternational Johan van Breda wisten de doellijn van de tegenstander te vinden maar de absolute 'man of the match' werd nieuwkomer Nathan Howden uit Nieuw-Zeeland. Hij scoorde drie try's op rij, een absolute hattrick. Howden is een belangrijke aanwinst waar l Amstelveen nog veel plezier aan gaat beleven dit seizoen.

Coach Erik Hengeveld was erg tevreden over het vertoonde spel alhoewel ook hij weet dat één zwaluw nog geen zomer maakt. „Goed begonnen is half gewonnen," was zijn 'poëtische' bijdrage na afloop.
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.