Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Ruim 1,6 miljoen voor Zorgvlied

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
24-08-2006

Voor een algehele verbetering en capaciteitsuitbreiding van begraafplaats Zorgvlied wordt nog dit jaar 1,6 miljoen euro uitgetrokken. Met het aanleggen van kelders voor algemene graven gaat de traditionele begraafplaats haar grafcapaciteit aanzienlijk uitbreiden. Met de kelders kunnen op eenzelfde oppervlakte meer graven worden gerealiseerd.

Met de operatie, die ook gunstig is voor de ontwatering, is ruim vier ton gemoeid. Voor een kwart ton wordt de capaciteit van de urnengraven uitgebreid: de vraag naar deze graven is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen.

Ook worden nieuwe verzamelgraven aangelegd (12.000 euro) die nodig zijn om de resten van bestaande graven te kunnen herbegraven. Ook is een kleine tachtigduizend euro uitgetrokken voor de gefaseerde bouw van een urnenmuur, voor de vergroting van mogelijkheden voor asbestemming. De werf, de werkplaats en het opslagterrein worden heringericht waardoor in een later stadium een tijdelijke condoleanceruimte kan worden aangelegd. De herinrichting kost een half miljoen euro.

Op de begraafplaats worden voorts voor ruim twee ton tien nieuwe bloemverzorgingspunten, diverse banken en kranen aangelegd. Voor het opheffen van onderhoudsachterstanden wordt precies 333.300 euro uitgetrokken. Tenslotte zal Zorgvlied ook voor 45.000 euro investeren in de communicatiemiddelen: van informatieborden borden op de begraafplaats tot een up-to-date website.


Externe link: Begraafplaats Zorgvlied


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.