Bijgewerkt: 26 mei 2024

Rugbyers RC 1890 winnen van DIOK

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
27-01-2006

Het Leidse DIOK, tot voor kort nog een toonaangevend teams in de ereklasse, was op afgelopen zondag 22 januari 2006 niet opgewassen tegen een goed en solide spelend Amstelveen RC 1890.

ARC 1890-coach Erik Hengeveld kan gerust zijn omdat de Amstelveense ploeg zich nu zo goed als zeker heeft gekwalificeerd voor de play offs waarin de bovenste vier ploegen gaan uitmaken wie de nieuwe Nederlandse kampioen wordt.

Sinds kort hebben de mannen uit Amstelveen een prijs in het leven geroepen voor de
speler die de hardste tackle maakt. Deze prijs heet „The hardest nail of the game" en deze keer viel de eer te beurt aan Dave Sherman om deze prijs in ontvangst te nemen. Een grote spijker in een houtblok viel hem ten deel. Overigens had zijn directe tegenstander alleen maar gezonde pijn maar zal zich de tackle nog wel een tijdje herinneren.

Vanaf de kick -off nam Amstelveen het initiatief en liet er geen misverstand over bestaan wie de betere ploeg was. Dat het bij de rust pas 3-10 stond was te danken aan het moedige verdedigen van de gastheren. Amstelveen sprong slordig met de geboden kansen om.

In de tweede helft trok Amstelveen echter de zaken recht. Vincent Moerenhout, Harm Ram, Steven de Best en Coen Ran maakten het verschil en brachten ARC 1890 naar een dik verdiende overwinning. Amstelveen dicteerde het spel vanaf de kick-off
en had de controle over de ovale bal.

Try's van David Platt, Rhodi Graham en Coen Ran plus de nodige conversies van David Platt bezegelden het lot over de enthousiaste maar met weinig inhoud spelende Leidenaren, 3-31. Een leuke bijkomstigheid was het feit dat kledingsponsor Samurai een beker en rugby attributen beschikbaar had gesteld voor de ploeg die het beste uit de twee ontmoetingen naar voren kwam.

Een mooi gebaar en een welkom geschenk voor de alsmaar groeiende jeugdafdeling van de Amstelveense rugbyvereniging.

Het begint er steeds meer op te lijken dat het Amstelveense publiek, dat weer massaal aanwezig was in Leiden- het rugby heeft ontdekt. Zondag speelt Amstelveen thuis de kraker tegen Castricum en deze mannen kunnen op een warm onthaal rekenen aan de opgebroken Sportlaan. Kick-off 14.30 uur.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.