Bijgewerkt: 17 april 2021

Roze lintje voor de borstkankervereniging van Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
09-11-2011

Ziekenhuis Amstelland voldoet aan de aangescherpte basiseisen van goede zorg in de Monitor Borstkankerzorg. Dat heeft Borstkanker Vereniging Nederland deze week bekend gemaakt. Het ziekenhuis ontvangt hiervoor het symbolische roze lintje.

De Monitor Borstkankerzorg laat zien, hoe de borstkankerzorg in ziekenhuizen is georganiseerd. Feitelijke ziekenhuisinformatie wordt gecombineerd met patiëntervaringen. Hierdoor is het een uniek instrument. De Monitor is ontwikkeld door Borstkankervereniging Nederland en Mediquest, met medewerking van Stichting Pink Ribbon, Stichting Miletus en de ziekenhuizen.

Borstkankervereniging Nederland (BVN) heeft de criteria van de Monitor Borstkankerzorg dit jaar aangescherpt. Door deze jaarlijkse aanscherping wil BVN een impuls geven om kwaliteit van borstkankerzorg, vanuit patiëntperspectief, te verbeteren. De aanscherping van deze criteria is  breed getoetst bij patiënten en professionals.

Ga naar www.monitorborstkankerzorg.nl voor alle informatie en de nieuwe criteria. Voor meer informatie over de mammapoli van Ziekenhuis Amstelland, ga naar www.ziekenhuisamstelland.nl. Hier vindt u onder andere informatie over het mammateam en uitleg hoe een bezoek aan de mammapoli in zijn werk gaat. Ook kunt u direct digitaal een afspraak maken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.