Bijgewerkt: 16 mei 2022

Royal Flowers in de Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
22-03-2014

U wordt van harte uitgenodigd voor deze bijzondere tentoonstelling van Dennis A-Tjak (fotografie) en Inge Bečka (porselein). De opening is op zaterdag 29 maart 2014 om 15.00 uur in de Kunstuitleen Amstelveen.

Dennis A-Tjak fotografeerde tulpen, narcissen en hyacinten, met veelal Koninklijke namen, in al hun glorie. De namen verwijzen direct naar het koningshuis, zoals de ‘Prinses Juliana’-tulp, dan wel met een knipoog, zoals de ‘Sweet Prince’-narcis of ‘Royal Orange’-narcis. Door zijn aandacht voor licht en lichtval roept zijn werk dikwijls de schilderijen van de grote 17de eeuwse Hollandse meesters in herinnering.

Foto Amstelveen
(Bron Kunstuitleen Amstelveen - 2014)

De flyer van de tentoonstelling van Dennis A-Tjak (fotografie) en Inge Bečka (porselein)


Inge creëert haar objecten veelal vanuit vormen uit de architectuur. Het lijnenspel is strak, gestileerd en tegelijkertijd ook overdadig en organisch. De basisvorm wordt steeds zodanig vervormd en uniek dat er onverwachte en ontelbare harmonieuze composities en perspectieven ontstaan.

Dennis en Inge (co-Art), is ontstaan uit het samenbrengen van 2 disciplines; fotografie en keramiek. Zij maken een co-creatie van 3 dimensionale vormen van porselein en aardewerk veelal gecombineerd met een overdadige bloemenweelde. Deze prachtige combinatie is te zien van zaterdag 29 maart tot en met zondag 4 mei 2014 in Kunstuitleen Amstelveen. De opening is op zaterdag 29 maart 2014 om 15.00 uur, geopend door Fred de Graaf, burgemeester van Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.