Bijgewerkt: 2 december 2023

Rotonde aan de Groen van Prinstererlaan-van Heuven Goedhartlaan is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-08-2016

Onder het toeziend oog van tientallen omwonenden en genodigden is vrijdagochtend 26 augustus 2016 de nieuwe rotonde aan de Mr. G. Groen van Prinstererlaan-van Heuven Goedhartlaan geopend door Peter Bot (BBA) wethouder Ruimtelijke ordening.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveenweb.com - 2016)

Peter Bot (BBA) wethouder Ruimtelijke ordening opent rijdend op een gemeentelijke bakfiets de rotonde aan de Groen van Prinstererlaan-van Heuven Goedhartlaan op 26 augustus 2016


Om zo min mogelijk overlast te veroorzaken voor schoolgaand verkeer, autoverkeer en bussen is de ombouw bewust gepland in de schoolvakantie. De wethouder: “Mijn complimenten voor het hele team, dat zo hard heeft gewerkt om de planning te halen. Heel fijn, dat de rotonde open kan voor de eerste schooldag. Door de aanleg van de rotonde zal de doorstroming voor het verkeer hier aanzienlijk verbeteren. Daarnaast is de rotonde ook goed voor de verkeersveiligheid. Maar veel hangt natuurlijk af van het gedrag van de weggebruikers. Voorrang moet je niet nemen, die moet je krijgen.”

Daarnaast bedankte de wethouder een aantal aanwezigen voor hun bijdrage bij de totstandkoming van de rotonde. Zoals medewerkers van aannemer KWS Infra, werkvoorbereiders Civilink en de afdelingen Ingenieursbureau, Verkeer en Wijkbeheer van de gemeente Amstelveen. Hij had ook lovende woorden voor de samenwerking met Connexxion. Bijzondere dank ging uit naar Stadsregio Amsterdam, die voor een groot deel van de financiering heeft gezorgd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.