Bijgewerkt: 24 juli 2024

Rosetta Ensemble speelt klassieke meesters in Wester Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
17-02-2012

Op zondag 26 februari 2012 zal in Wester-Amstel het internationaal Rosetta Ensemble klassieke meesters uit de Weense en Spaanse spelen. In de unieke combinatie van zang (Mirjam Wesselink de Barrientos), viool (Mikhail Bezverkhni) en gitaar (Michael Benedik)  brengt dit ensemble dan ondermeer werken van Mozart, Beethoven en van de Frans-Spaanse vader en dochter García Viardot.

rosettaAmstelveen
(Foto Rosetta Ensemble - 2012)

Het Rosetta Ensemble


Het Rosetta Ensemble bestaat uit topmusici, zoals de Russisch/Belgische violist Mikhail Bezverkhni welke als voormalig eerste prijswinnaar  van het viool concours Reine Elisabeth kan bogen op een grote internationale carriere, de Duitser Michael Benedik die een doorgewinterde gitarist is in zowel het klassieke als Spaanse repertoire en last-but-not-least veelgevraagd en veelzijdig sopraan Mirjam Wesselink de Barrientos, welke de liederen speciaal voor dit gezelschap arrangeerde en die met haar stem en inspiratie elk stuk tot vervoering weet te brengen.

Tijdens het concert in Wester-Amstel zal dit trio de hoogtepunten uit twee van hun huidige programma's vertolken: “Incontri Viennesi” met Weense meesters als Mozart en Beethoven uit het klassieke tijdperk en  “Canto di Rosetta”, de muzikale nalatenschap van vader Manuel García, tenor en componist en tevens tijdgenoot van Beethoven, en diens dochter Pauline Viardot García, eveneens als haar vader een begenadigd zangeres en componiste van haar tijd.

Meer informatie op de website www.wester-amstel.nl Zondag 26 februari 2012, Aanvang 15 uur . Entree € 11, donateurs € 8. Buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 1183 TE AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.