Bijgewerkt: 25 juni 2024

Rootsriders in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
04-04-2013

Rootsriders vieren doorbraak Bob Marley and The Wailers in P60

Op 12 april 2013 staan de Rootsriders in P60 met hun nationaal bekende Tribute 2 Bob Marley tour. Het is dan precies 40 jaar sinds de release van het baanbrekende album Catch A Fire, dat uitkwam op 13 april 1973. Het album betekende de internationale doorbraak voor The Wailers. Tevens was de tour van Catch A Fire een kennismaking voor het publiek buiten Jamaica met de legendes in de maak: Bob Marley en Peter Tosh.

Rootsriders gaan na een afwezigheid van twee jaar weer touren en doen op 12 april P60 aan. Het is dan precies 40 jaar na de release van het album waar Bob Marley en The Wailers de wereld veroverden: Catch a Fire.

p60 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

P60


Zoals te zien is in de documentaire Marley doen de Jamaicanen in die tijd voor het eerst Engeland aan en worden ze klaargestoomd voor Amerika. Het was de eerste kennismaking van Europa met de reggae en met de charismatische leadzanger van The Wailers: Bob Marley.

Op deze vrijdag gaan Rootsriders terug naar de tijd dat The Wailers nog een echte band waren. Dit is echter wel de tijd dat Marley steeds bepalender werd voor de sound en koers van de groep. Catch A Fire kan worden gezien als de blueprint, waarmee Marley de wereld veroverde. Het is tevens het album dat breekt met de traditie van The Wailers als groep.

Het buitengewone talent en charisma van Bob Marley reduceerde de inbreng van collega's van het eerste uur Peter Tosh en Bunny Wailer en maakte hen meer en meer tot figuranten in hun eigen band. Niet lang daarna trokken zij hun conclusies en stortten zich op hun solocarrières. Kort na Catch A Fire komt dan ook Burnin' uit, de allerlaatste Wailers plaat.

Op 12 april 2013 een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere plaat van een bijzondere band. Met niet alleen aandacht voor de held Bob Marley maar ook zijn collega en vriend Peter Tosh. Een avond vol dampende reggae en swingende ska. Adres: P60 Stadsplein 100a 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.