Bijgewerkt: 27 november 2021

Rondleiding in de tuin van Wester-Amstel door IVN natuurgidsen

Nieuws -> Natuur

Bron: IVN Amstelveen
23-02-2020

De buitenplaats Wester-Amstel heeft niet alleen een rijke historie, maar ook boeiende gevarieerde tuinen. Natuurgidsen van IVN afdeling Amstelveen geven hier op zondag 8 maart 2020 een rondleiding.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Stinzenplanten in de tuin van buitenplaats Wester-Amstel in het voorjaar van 2012


Het woord stins komt van het Friese woord 'Stins' en betekent 'Stenen huis' (stienhûs), een versterkt en met stenen gebouwd huis. Stinzenplanten vormen een bijzondere groep sierplanten, vooral bol- en knolgewassen, die thuishoren op oude buitenplaatsen en bij kastelen en zich daar verwilderen. Het zijn in de regel voorjaarsbloeiers met opvallende bloemen.  

Wij besteden speciale aandacht aan de stinzentuin, waar de voorjaarsbloemen dan prachtig in bloei staan. Ook het park met nutstuinen, oude bomen en veel vogels is de moeite van een bezoek waard. Wij vertrekken om 10:00 uur bij de poort van Wester-Amstel, adres Amsteldijk-Noord 55. De wandeling duurt 1½ tot 2 uur. Deelname is gratis. Stevig schoeisel is aan te raden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS