Bijgewerkt: 19 mei 2024

Ronald McDonald Centre Amsterdam voor even centrum van honkbalmekka

Nieuws -> Sport

Bron: Ronald McDonald Centre Amsterdam
07-11-2011

Ruim 600 honkballende kinderen zagen het afgelopen weekend een droom in vervulling gaan. Zij kregen in Amsterdam (zondag 6 november 2011) een clinic van zeven gerenommeerde Major League Baseball-spelers tijdens de tweede editie van de European Big League Tour. Sterren uit de MLB, waaronder homerun koning Prince Fielder (Milwaukee Brewers) en initiatiefnemer Rick Vandenhurk, namen ruim de tijd om de honkballers te onderwijzen in hun sport. Zij werden hierbij ondersteund door Wereldkampioen Honkbal, Nederland.

European Big League Amstelveen
(Foto Michael W. Rosa - 2011)

Major League Baseball-spelers spelers in het Ronald McDonald Centre Amsterdam


De Tour wordt vanaf woensdag vervolgd met clinics in Tsjechië (Praag) en Italië (Parma). Doel van de Tour is om kinderen dichterbij een droom te brengen om ooit in de Major Leagues te spelen. De European Big League Tour is een initiatief van de Eindhovense Baltimore Orioles-speler Rick Vandenhurk om de honkbalsport meer onder de aandacht te brengen in Europa en de terugkeer van honkbal als Olympische sport te stimuleren. Ook hoopt de EBLT met de clinics om de droom ooit in de MLB te spelen voor veel jeugdspelers dichterbij te brengen. Vandenhurk ondersteunt hiertoe ook de plaatselijke Baseball Academies.

Ronald McDonald Centre

Aan elke reeks van clinics is, naar Amerikaanse traditie, ook een goed doel opgehangen. Deze editie is dat het Ronald McDonald Centre. De zeven sterren uit de Major League brachten in de vroege ochtenduren zondag dan ook waardevolle tijd door op het veld met Only Friends, de sportvereniging van het Ronald McDonald Centre voor kinderen met een beperking.

Het weekend was op vrijdag al goed begonnen voor het goede doel. Genodigden trokken tijdens een speciale benefietavond in het Barbizon Palace Hotel de beurzen. Een veiling met gecertificeerde honkbalitems bracht ruim € 11.500 in het laatje, een tussentotaal dat tijdens de clinics nog eens werd aangedikt. Na afloop van de tussenstops in Praag en Parma wordt volgende week de totaalbalans opgemaakt en wordt de eindcheque op gepaste wijze overhandigd. Voor meer informatie over het Centre kijkt u op www.rmdc.nl.

Rick Vandenhurk was zeer te spreken over het succes van de reeks clinics. “Het voelt goed om zoveel kinderen gelukkig naar huis te zien gaan”, aldus de honkbalprof. “Hiernaast hebben we tot nu toe ook een fantastische inspanning gedaan voor ons goede doel. Ik heb er een goed gevoel bij, dat wij zowel op het sportieve vlak, als op het charitatieve vlak, de Tour de komende week in het buitenland goed kunnen afsluiten.” De EBLT is officieel omarmd door Major League Baseball en de Major League Baseball Player Association. De Tours gaan ook de volgende twee jaargangen weer door Europa.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.