Bijgewerkt: 17 mei 2022

Ronald Boonacker signeert in Kunstuitleen Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Kunstuitleen Amstelveen
19-11-2009

Op zondag 29 november 2009 vindt er van 15.00 tot 17.00 uur in de Kunstuitleen Amstelveen een signeersessie plaats. Ronald Boonacker zal de door hem ontworpen StopAidsNow bag signeren. Ook de tassen die u bij V&D, Bijenkorf of op de Klaasmarkt koopt kunnen gesigneerd worden.

De tas kost € 5,- en de opbrengst gaat naar het Stopaidsnow fonds. De eerste tas wordt gekocht door Frans Hellendall, wethouder van cultuur. Om de tassen aan het publiek te verkopen zullen aanwezig zijn Frits Barend (columnist en presentator), Hein de Kort(illustrator) en professor Joep Lange (Hoogleraar Inwendige Geneeskunde AMC en aidsexpert). Er is ook een expositie te zien van het werk van Ronald Boonacker.

Boonacker Amstelveen
(Ronald Boonacker - 2009)

Ronald Boonacker met een tas


Ronald Boonacker

"Ik hou van kleur, ik droom in kleur". Na meer dan 25 jaar intensief reizen, besloot Boonacker zijn liefde voor kunst en schilderen te combineren. Door zijn kunstlezingen in Rome, Florence en Venetië bracht hij zijn liefde voor de kunst voor het eerst tot uitdrukking.

Als kunstenaar haalt hij zijn inspiratie uit z'n reizen naar de zon en de exotische natuur. Zijn doeken zijn de weerslag van een niet te beschrijven beleving van de immense schoonheid en de onmetelijke grootheid van de ons omringde natuur.

Boonacker werkt graag met felle kleuren, rood/geel etc. met krachtige accenten in bijvoorbeeld goud. Door de juiste kleuren naast elkaar te plaatsten, krijgen de kleuren extra kracht. De luchten boven zijn landschappen geeft hij met zijn lievelingskleuren weer. Hij werkt vanuit zijn atelier in Amsterdam, maar vertoeft ook regelmatig in Acapulco waar hij de tropische omgeving met zon, zee en strand schildert.

Boonacker heeft een zonnige kijk op het leven. Tropische stranden, eilanden en palmen zijn zijn lievelingsonderwerpen. Het is dus niet verwonderlijk dat zijn werken titels hebben als 'Una serata Toscana', 'Royal Palms' en 'Route du Soleil'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.