Bijgewerkt: 27 mei 2024

Rolstoelbadminton groepscursus in Nieuw Vennep

Nieuws -> Sport

Bron: Sportservice Noord-Holland
10-09-2015

September is bij Sportservice Noord-Holland de 'Maand van het Aangepast Sporten'. In deze maand wordt extra aandacht besteed aan sport voor mensen met een beperking. In de regio Amstel en Meerlanden zijn verschillende mogelijkheden op aangepast sportgebied. Rolstoelbadminton is helaas nog niet mogelijk. Om hier een start mee te maken wordt op 30 september 2015 bij Badmintonvereniging Nieuw Vennep een groepscursus rolstoelbadminton georganiseerd.

Het idee voor een groepscursus is ontstaan via Marion, woonachtig in Nieuw Vennep. Zij heeft rolstoelbadminton gespeeld bij Heliomare Wijk aan Zee, maar kwam er achter, dat het hier in de regio niet mogelijk was. Op eigen initiatief heeft ze contact gezocht met Badmintonvereniging Nieuw Vennep, met de vraag, of ze open stonden voor mensen in een rolstoel. Marion werd direct enthousiast ontvangen en kon mee doen met een “reguliere” groep. Vanuit deze actie is het idee gevormd om een groepscursus rolstoelbadminton te organiseren bij deze badmintonvereniging, om te inventariseren of er in de regio meer interesse is in rolstoelbadminton.

Foto Amstelveen
(Bron Sportservice Noord-Holland - 2012)

Rolstoelbadminton


Sportservice Haarlemmermeer, badmintonvereniging Nieuw Vennep en bondscoach Aangepast Badminton, Annie van Daal, hebben de handen ineengeslagen om een groepscursus rolstoelbadminton te organiseren. Op 30 september 2015 zal er een aantal rolstoelbadmintonners naar Nieuw Vennep komen. Onder leiding van Annie van Daal zullen zij een aantal zaken demonstreren, waaronder de warming-up, verschillende slagtechnieken en de mogelijkheden op badmintongebied. Daarna kunnen geïnteresseerden zelf aan de slag en samen met de spelers de baan op. Ook kunnen mensen die niet rolstoelgebonden zijn plaatsnemen in een rolstoel om te ervaren hoe het is. Wanneer er voldoende animo is voor rolstoelbadminton, zal er gekeken worden, of er gestart kan worden met een vaste rolstoelbadmintongroep.

Meer informatie en aanmelden

De groepscursus vindt plaats op 30 september 2015 om 20.00 uur in sporthal “De Estafette”, Helsinkilaan 1 in Nieuw Vennep. De groepscursus is gratis en je kunt je opgeven via de regiomedewerker aangepast sporten Amstel & Meerlanden, Wout Werker, via wwerker@sportservicehaarlemmermeer.nl  of via 023 – 557 59 37. Ook voor meer informatie over aangepast sporten of vragen over rolstoelbadminton, kunt u terecht bij de regiomedewerker. Voor meer informatie over aangepast sporten, kunt u ook terecht op de website www.aangepastsporten.infoAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.