Bijgewerkt: 18 juni 2024

Rollatorloop in het Olympisch Stadion in Amsterdam

Nieuws -> Sport

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
27-08-2013

Op woensdag 18 september 2013 wordt een grote rollatorloop georganiseerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De bedoeling is, dat zoveel mogelijk mensen met een rollator gaan deelnemen en van tevoren hiervoor gaan trainen. Het initiatief is ontstaan in Amsterdam. Deelname is geheel gratis.

Wat is de rollatorloop?

De rollatorloop is een wandeltocht voor iedereen die in het bezit is van een rollator en in staat is minimaal 400 meter te lopen. Dit jaar wordt de loop georganiseerd in het Olympisch Stadion! Er kan ook gekozen worden voor 1000 en 2500 meter. Deze afstanden worden via een route buiten het stadion uitgezet. Als een echte atleet komt u dan door de Marathonpoort het stadion weer binnen op weg naar de finish! Deelname is gratis. Uw rollator is het startbewijs.

Waarom meelopen?

Bewegen is dé manier om zo lang mogelijk gezond te blijven. De rollatorloop is bovendien een goede gelegenheid om andere actieve ouderen te ontmoeten. De rollatorloop is een feestelijk evenement. Er zijn versnaperingen en er is muziek. Dit jaar zijn er weer verschillende wandelclubs van start gegaan die speciaal hebben getraind voor de loop! Alle informatie is terug te vinden via www.rollatorloop.nl

Rollatorloop Amstelveen
(Bron Sportbedrijf Amstelveen - 2013)

Op woensdag 18 september 2013 wordt een grote rollatorloop georganiseerd in het Olympisch Stadion in Amsterdam


Meedoen?

U kunt zich, bij voorkeur, vooraf aanmelden door naar het Olympisch Stadion te bellen. Dit kan dagelijks tussen 11.00 tot 17.00 uur (behalve op maandag) via nummer 020-6711115. U kunt ook op woensdag 18 september 2013 met uw rollator naar de hoofdingang van het Olympisch Stadion komen! De inschrijving begint om 13.00 uur, de start is om 14.00 uur.

In Amstelveen

In Amstelveen is het initiatief opgepakt door het netwerk ketenzorg valpreventie en zijn er inmiddels een aantal groepen aan het wandelen,  één groep vanuit woonzorgcentrum Klaasje Zevenster loopt wekelijks. Eén groep wandelt 1x per maand in het bos, daaraan kan iedereen uit heel Amstelveen aan meedoen; de wandelaars worden met de BoodschappenPlusBus thuis opgehaald en na afloop weer thuis gebracht. De eerstvolgende wandeldag is de Rollatorloop op 18 september.

Wilt u meedoen met één van deze groepen, meld u dan bij Karin Niekel, tevens coördinator  BoodschappenPlusBus, tel. 020-3450295. Omgeving Klaasje Zevenster: Anita Vlug, tel. 020-6457051. De rest van Amstelveen: Karin Niekel, tevens coördinator  BoodschappenPlusBus, tel. 020-3450295

Wilt u alleen meedoen met de rollatorloop op 18 september,  geef u op bij Karin Niekel. Mocht u geen vervoer naar het Olympisch Stadion hebben kan zij u misschien helpen. De BoodschappenPlusBus zal nl. een aantal deelnemers van en naar het Stadion vervoeren.

Week van de Wijk

Van 23 t/m 27 september organiseert het netwerk ketenzorg valpreventie een themaweek, de Week van de Wijk. Op de informatiemarkt in de Nieuwe Bankrashal op donderdag middag 26 september zullen o.a. de activiteiten wandelen en koken centraal staan. Tijdens die middag willen wij de deelnemers aan deze rollatorloop feestelijk inhalen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.