Bijgewerkt: 27 mei 2024

Roeiwedstrijd 'The Head of the River' is door Triton gewonnen

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveenweb / HOR
25-03-2009


Één van de oudste en klassieke Nederlandse roeiwedstrijden 'The Head of the River Amstel' werd op zondag 22 maart 2009 door de Utrechtsche Studenten Roeivereeniging Triton gewonnen.

Head of the river Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Roeiers voor de buitenplaats Wester-Amstel


Het evenement, is het grootste jaarlijkse roei evenement in Nederland. Dat kan kloppen, want de wedstrijd trok meer dan 500 roeiploegen van 17 tot 70 jarige mannen en vrouwen. Zij moesten in de pittige wind roeien op de Amstel rivier.

Gelukkig voor de toeschouwers en voor de sporters, regende tijdens de wedstrijd niet, welke tussen 10 en 17 uur werd gehouden. De schrale en krachtige wind (6-7 Bft) maakte het de roeiers op het open water niet makkelijk, vooral als ze tegen de wind moesten roeien.

Head of the river Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Het is druk op oevers van de Amstel, maar ook op het water


Head of the river Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)


Het winnende team, de Tritons onder de brug van Ouderkerk


Dagmar Verbeek won met Njord in het dames competitie eerste divisie dubbelvierveld (D1e div 4x+). (29:08,96), Harold Langen, Kaj Hendriks en Daan Switters wonnen samen met Okeanos in het zware eerste divisieveld (H1e div 8+) (23:50,68).

Dat betekende, dat de Triton sporters dubbel succes hebben geboekt op de 8 kilometer lange baan van Amsterdam naar Ouder-Amstel. Bekijk ook de uitslagen van 'The Head of the River Amstel' 2009 (pdf)

Voor meer foto's en een video kijk bij Gebeurtenissen


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.