Bijgewerkt: 27 mei 2024

Roeiwedstrijd 'Head of de River Amstel 2009'

Nieuws -> Sport

Bron: Head Of The River
12-03-2009

Op zondag 22 maart 2009 zal wederom het Kampioenschap van de Amstel voor achten en vieren verroeid worden. Dit evenement, dat ook bekend staat als 'Head of the River Amstel', is het grootste jaarlijkse roei-evenement in Nederland- meldt de organisatie van de roeiwedstrijd, Head Of The River Amstel

Na het geweldige succes van de 'head nieuwe stijl' wordt verwacht, dat de wedstrijd net als voorgaande jaren ruim 500 deelnemende ploegen zal trekken. De vierduizend deelnemers vertegenwoordigen heel roeiend Nederland. Er zal gestreden worden in een groot aantal divisies. In leeftijd van 15 - tot 70 jarigen. In niveau van beginners tot toproeiers.

Head Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Roeiers op de Amstel voor de buitenplaats Wester-Amstel tijdens de wedstrijd in 2007


Het Kampioenschap van de Amstel is een van de oudste Nederlandse wedstrijden. Het kampioenschap voor de heren werd voor het eerst in 1933 geroeid. De wedstrijden worden verroeid in gestuurde achten en vieren. De opzet van deze 'head' is vernieuwd. De heren en dames head zijn één geworden. De dames en heren roeien dezelfde afstand van ongeveer 8 kilometer van Amsterdam naar Ouderkerk aan de Amstel

De eerste start is om 10.00 uur en daarna volgen over de gehele dag verspreid starts tot 17.00 uur. Er zal een roeibaan en een terug roeibaan gecreëerd worden door een ballissage over de gehele afstand. Voordelen hiervan zijn onder andere sneller starten, geen lange wachttijden en een veel beter zicht op het laatste stuk van de wedstrijd voor de vele meefietsende toeschouwers.

In de meeste ploegen die de strijd om de wimpel in de hoogste divisies bij de heren en de dames aangaan zullen roeiers uit de nationale selectie te vinden zijn. De 'Head' is een van de eerste keren dat zij hun vorm en niveau voor dit jaar gaan beproeven.

Om 15:30 starten de Heren Eerste Divisie met de bijbehorende strijd om de Blauwe Wimpel, die vorig jaar door Triton uit Utrecht werd gewonnen. Vanaf 15:55 uur starten de Dames Eerste Divisie, waarbij in de vorige editie de Olympische Dames Acht de overwinning opeiste.

Kijk op:  The Head Of The River Amstel 2007Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.