Bijgewerkt: 21 juli 2024

Roeien in het Stadshart van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-08-2014

Nog tot en met zondag 31 augustus 2014 is Amstelveen het toneel van het WK Roeien. En dat is bijzonder, want het is pas de tweede keer ooit, dat Nederland gastland mag zijn van dit grote evenement (de laatste was keer in 1977). Aan het WK roeien 2014 doen zo’n 60 landen mee, 1200 roeiers en zo’n 450 ploegen. De Bosbaan is veranderd in een enorm evenemententerrein met een Shopping Street, grote tribunes, een fan-zone en een picknick area waar vanaf 27 augustus ook keukens op wielen komen te staan.

Aegon Celebrate Rowing Tour

In Amstelveen zelf is ten tijde van het WK roeien ook het nodige te doen. Zo kunt u op donderdag 28 en zaterdag 30 augustus in het Stadshart  zelf het roeien uitproberen op een roeimachine in en naast de ‘Aegon Celebrate Rowing Tour’ truck. U kunt racen over 250 meter tegen de persoon naast u. Op het scherm ziet u, hoe snel u de virtuele race over de Bosbaan vaart. Ook kunnen deelnemers zichzelf laten fotograferen als echte WK roei(st)er.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2014)

Bijzondere gymles op de roeimachines


Dit project maakt onderdeel uit van de Celebrate Rowing Tour, die bijna een jaar lang langs  evenementen en scholen is gegaan in heel het land om de roeisport en het WK onder de aandacht te brengen. Maandag 25 augustus kregen scholieren van het Amstelveen College al een bijzondere gymles op de roeimachines. Ervaren en enthousiaste roeiers van Roeivereniging rzkv “De Amstelgeuzen” brachten hen de eerste kneepjes van de sport bij. Daarna bekeken ze het echte werk tijdens het WK Roeien!

De Amstelveense sportwethouder Peter Bot maakt zich op voor een week vol roeien binnen de gemeentegrenzen: “Wij zijn er als Amstelveen trots op, dat zo’n groot wereldkampioenschap in onze gemeente wordt gehouden. Het WK Roeien krijgt wereldwijd en nationaal aandacht en dus deze week ook in hartje Amstelveen. Donderdag 28 augustus staat de Aegon Celebrate Rowing Tour truck van 15.00 uur tot 21.00 uur op het Stadsplein in Amstelveen. Ik ben rond 16.00 uur aanwezig om roei-uitdagingen aan te gaan.”

WK Roeien 2014 op de Bosbaan

Het WK Roeien (24-31 augustus 2014) is het belangrijkste roei-evenement van het jaar. Beleef de feestelijke en sportieve sfeer langs de Bosbaan en kom de Nederlandse roeiers aanmoedigen. Voor eigen publiek doet het sterke Nederlandse team mee om de medailles. Plan een gezellig uitje met vrienden, of met de hele familie en kom genieten van mooie sport, muziek en lekker eten. Het WK is een evenement voor alle leeftijden, voor roeiers en niet-roeiers. Ook kinderen hebben een onvergetelijke dag, met leuke activiteiten voor de sportievelingen en attracties voor de allerkleinsten. De finales zijn donderdag tot en met zondag. Er zijn maar liefst 27 gouden medailles te verdelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.