Bijgewerkt: 5 maart 2024

Rode Kruis zoekt sponsors

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad / Amstelveenweb.com
02-11-2007

Het plaatselijke Rode Kruis verhuist binnenkort van de huidige stek aan de Van Heuven Goedhartlaan naar een nieuwe, centralere plek aan het Hueseplein. Voor de inrichting van het nieuwe gebouw start het Rode Kruis binnenkort met een sponsoractie bij het Amstelveense bedrijfsleven.

De reden voor de verhuizing, die begin 2008 plaatsvindt, is dat het voormalige PEN-gebouw aan de Van Heuven Goedhartlaan gesloopt gaat worden. In het nieuwe onderkomen is een verbouwing nodig. Het Rode Kruis kan die verbouwing uit eigen middelen wel betalen, maar voor het goed inrichten ervan ontbreken de financiën.

Heuven Goedhartlaan Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Van Heuven Goedhartlaan 15-17 in Amstelveen. Hier zal een hotel met comfortappartementen voor senioren verrijzen


Die inrichting betreft vooral het kantoorgedeelte, de vergaderruimte, de bloedbank, de leslokalen (waaronder EHBO), de keuken en het magazijn. ,,Een van onze wensen is een vouwwand, waarmee een grotere ruimte doelmatiger kunnen gebruiken,” zegt vicevoorzitter Rob Arnold van het Rode Kruis.

In het kader van de sponsorwerving worden in Amstelveen zowel de grote als de kleine (MKB) bedrijven benaderd. De organisatie denkt ongeveer een ton nodig te hebben. ,,Maar voor de helft van dit bedrag kunnen wij ook al veel doen,” aldus Arnold. De actie die als motto meekrijgt ‘Amstelveners steunen elkaar’ heeft een eenmalig karakter.

Het Rode Kruis telt in Amstelveen ongeveer 120 vrijwilligers plus circa vierduizend leden en donateurs.

Van Heuven Goedhartlaan 15-17

In het oud Eneco gebouw zijn nogal wat bedrijven en organisaties gevestigd, zoals: RTV Amstelveen, Uitzendbureau E & A, Ondernemersvereniging Amstelveen, Stichting Vluchtelingen Werk Amstel, Koninklijke TNT Post B.V., City Tec, Stichting Kinderen Kankervrij en straks allemaal moeten ze naar een andere locatie verhuizen.

Amstelveen Arch

De gemeente heeft in 2005 een wedstrijd uitgeschreven waaraan 7 projectontwikkelaars deelnamen en deze werd door Steenhart Onroerend Goed Advies B.V. uit Berkhout met een functieprogramma voor een „hotel met comfortappartementen voor met name senioren rond een atrium," gewonnen. „Rond het atrium is op de onderste twee verdiepingen een rijk programma gedacht van wonen, werken, welness en recreëren."

RTV Amstelveen

RTV Amstelveen gaat volgens algemeen manager Fred Foeken in maart 2008 naar het gebouw van Bibliotheek Middenhoven verhuizen, waar ook in de toekomst de televisiestudio zal komen. Het wordt daar erg gezellig, want de Vereniging Historisch Amstelveen krijgt daar ook ruimte gecreëerd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.