Bijgewerkt: 15 mei 2021

Rode Kruis online EHBO cursus en praktijksessie

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Rode Kruis Amstelveen
08-10-2012

Iedereen komt weleens in een situatie, waarin Eerste Hulp nodig is. Een ongelukje met de barbecue, of een kind dat een slok schoonmaakmiddel neemt op een onbewaakt moment: weet u wat u moet doen?  De afdeling Amstelveen van het Rode Kruis organiseert in november 2012 de Snelcursus Eerste Hulp.

Wees er echter snel bij, want er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Dit is uw kans kennis te maken met Eerste Hulp en te leren hoe u moet handelen bij de zeven meest voorkomende ongevallen. De Snelcursus Eerste Hulp bestaat uit twee onderdelen:  een online snelcursus en een praktijksessie.

ehbo Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2012)

Reanimeren is het kunstmatig overnemen van de ademhaling en de bloedsomloop (CPR: Cardiopulmonaire Resuscitatie )


Tijdens de online snelcursus leert u in ongeveer 2 uur, wat te doen bij zeven veel voorkomende ongevallen: huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, vergiftiging en verslikking.  Enerzijds door middel van theorie die persoonlijk wordt toegelicht door Rode Kruis ambassadeur Irene Moors, anderzijds door simulaties van ongevallen waarbij deelnemers zelf opdrachten tot Eerste Hulp handelingen moeten geven.

Tijdens de praktijksessie van 2 uur oefent u samen met uw medecursisten een paar belangrijke Eerste Hulpvaardigheden, zoals de stabiele zijligging en de Heimlich manoeuvre. Als u de Snelcursus met succes heeft afgerond (zowel de online cursus en praktijksessie) dan krijgt u een Rode Kruis certificaat ‘Snelcursus Eerste Hulp’.

Deze cursus kost slechts € 45,00 per persoon. U ontvangt na betaling een voucher-code, waarmee u toegang krijgt tot de online snelcursus die u moet hebben afgerond, voordat u mee kunt doen aan de praktijksessie. De praktijksessie vindt plaats op 19 november 2012 van 19.30-21.30 uur in het Rode Kruisgebouw, Hueseplein 15 te Amstelveen. Aanmelden kan tot 8 november 2012 via e-mail: [email protected]  of via www.rodekruis.nl/ehbo  Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.