Bijgewerkt: 18 mei 2024

Roda fietst voor het goede doel

Nieuws -> Sport

Bron: Cor de Horde
31-05-2010

De Amstelveense sportvereniging RODA ’23 organiseert voor de 31e keer een fietstocht voor het goede doel. Op zondag 13 juni 2010 kunnen de liefhebbers van een fietstocht bij het RODA-sportcomplex aan de Noorddammerweg in Amstelveen van start gaan om een van de drie fietsroutes af te leggen.

De korte route van 20 kilometer gaat via het Amsterdamse Bos om het Nieuwe Meer heen naar Schiphol en vervolgens weer terug naar Roda. De middellange route van 40 kilometer neemt er een mooie bocht langs Sloten, Badhoevedorp, Lijnden en Hoofddorp bij. De lange route van 60 kilometer brengt de deelnemers zelfs ook nog in Halfweg, Haarlem, Vijfhuizen en Cruquius. De routes gaan  allemaal over recreatieve fietspaden en maken gebruik van bestaande fiets-knooppunten.  De deelnemers krijgen er zelfs een kaart bij waarin de route is ingetekend.

De gehele bruto-opbrengst van de RODA-fietstocht komt ten goede aan de stichting ALS Nederland. ALS is een ongeneeslijke spierziekte, waar verhoudingsgewijs nog weinig van bekend is, maar waar in Nederland ongeveer 500 mensen aan overlijden, ongeveer hetzelfde aantal als aan MS en meer dan aan AIDS.

Deelnemers aan de tocht betalen 4 euro per  volwassene en 3 euro voor kinderen t/m 12 jaar.

De start van de fietstocht is op zondagmorgen half tien vanaf het parkeerterrein van RODA. Alle deelnemers ontvangen een leuke herinnering aan de RODA-fietstocht, die elk jaar op een gezellige manier afgesloten wordt.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.