Bijgewerkt: 26 mei 2024

Roda 23 niet klaar voor seizoenstart

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
30-08-2007

Komend weekend 1 en 2 september 2007 gaat de voetbalcompetitie voor de regionale clubs weer van start. Het Amstelveens Nieuwsblad vroeg de trainers naar de verwachtingen. Zaterdagelftallen:

De Beursbengels begint het seizoen weer met een geheel nieuw team. De eersteklasser kent maar liefst zeventien nieuwe spelers, maar voor trainer Marco Dijkhuizen geldt desondanks de taak om de Amstelveners richting de top vijf te brengen.

Nieuw in de derde klasse of niet RKAVIC-coach Jacques Rijsterborgh denkt direct aan een periodetitel. „In deze competitie zijn alle clubs ontzettend aan elkaar gewaagd met derby's tegen Roda'23 en Amstelveen Heemraad. Wij moeten ons in eerste instantie zien te handhaven."

„Wij gaan voor het kampioenschap", meldt NFC/Brommer-coach Jan Prevoo de doelstellingen voor het seizoen in de vierde klasse. „Deze selectie is, mits iedereen fit is, ongekend sterk."

Als het bekertoernooi een indicatie is voor de loop van de rest van het seizoen dan weet Amstelveen Heemraad niet waar het aan toe is. Twee ruime nederlagen (NVC 1-4 en Pancratius 0-4) leed de ploeg van Hesdey Tevreden en daar stond één overwinning tegenover op derdeklasgenoot Aalsmeer: 1-2.

„Het wordt een heel leuk en interessant seizoen", vermoedt Roda'23-trainer Hittjo Schipper. De club treft het komende seizoen op Sportpark Bovenkerk met Amstelveen Heemraad, RKAVIC en Aalsmeer enkele regiogenoten. „Deze selectie moet voor de bovenste zes plaatsen gaan en daarnaast een periodetitel zien te pakken", aldus de kersverse Roda-trainer.

Sporting Martinus gokt voor het aanstaande seizoen op het 'linkerrijtje'. De ploeg is vrijwel intact gebleven en hoopt het met de nieuwe trainer Hans Blom beter te doen dan vorig jaar toen onderin de vierdeklasse geëindigd werd. Zondagelftallen: „Het is moeilijk om een voorspelling te doen", vertelt Gerard Adelaar, trainer van Roda'23. „We zijn nog niet klaar.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik schrok toen ik de tactische en fysieke gesteldheid van deze ploeg zag." Momenteel is de technische staf van Roda bezig om alle tegenstanders in de tweede klasse in kaart te brengen. „Maar ik verwacht een erg moeilijk seizoen."

Trainer Patrick Fits ziet het seizoen in de tweede klasse voor Sporting Martinus met veel vertrouwen tegemoet. „Martinus is een goede ploeg. Onze taak is om met leuk voetbal veel publiek te trekken." „We moeten proberen om de boel weer op de rails te krijgen", meent RKAVIC-trainer Kees Koedood. „De degradatie uit de vierde klasse heeft ervoor gezorgd dat er veel speIers zijn vertrokken." Koedood ziet zijn team niet snel terugkeren in de derde klasse. „Eerst maar eens een team van dit vreemdelingenlegioen maken."

SV Ouderkerk mag als seizoensouverture op bezoek bij RKAVIC. „Dan weten we direct waar we aan toe zijn", aldus trainer Martin Berrevoets. „De selectie is verjongd met spelers uit de A-junioren. Erg leuk, maar wel wisselvallig." Bij de zondagafdeling van NFC/Brommer zijn de aspiraties voor het komende seizoen duidelijk: kampioen worden. „We kunnen dan keihard vallen, maar deze selectie bulkt van de kwaliteit en dus ik ga mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg", vertelt de nieuwe trainer Ton Bras.

Met Jamal Schoonhoven, die overkwam van het tweede elftal van FC Hilversum, heeft NFC een trekpleister in huis. Najaren van anonimiteit hoopt Nautilus een rol van betekenis te gaan spelen in de vijfde klasse D. De nieuwe trainer Henk Boot gokt op een periodetitel. „Er zijn drie bruikbare spelers bij de selectie gekomen. Concurreren met clubs als AGB en FC Fenerbahce is echter nog te veel gevraagd."


 
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.