Bijgewerkt: 8 december 2023

Roads Maatjesproject zoekt vrijwilligers

Nieuws -> Oproep

Bron: Roads Maatjesproject
22-12-2011

Wil jij iets voor een ander betekenen, beschik je over een goed aanpassingsvermogen en ben je respectvol en flexibel? Dan is het Roads Maatjesproject op zoek naar jou!

Voor wie zoeken wij een maatje?

Voor mensen die weinig sociale contacten hebben en/of zich eenzaam voelen. Ze vinden het zelf moeilijk contact te maken en houden, of er alleen op uit te gaan. Hulp van een maatje kunnen zij dan ook goed gebruiken.

roads Amstelveen
(Bron DragonArt- Amstelveenweb.com - 2011)

Crossroads


Wat doet een maatje?

Op basis van gezamenlijke interesses worden een deelnemer en een vrijwilliger aan elkaar gekoppeld, ze worden ”maatje” van elkaar. Als maatjeskoppel bepaal je in onderling overleg wat jullie gaan ondernemen. Samen een eindje fietsen, een concert, of museum bezoeken, of gewoon een kopje koffie drinken zijn activiteiten waaraan je kunt denken.

Maar zomaar een praatje maken, of een goed gesprek kan natuurlijk ook. De nadruk ligt op samen leuke activiteiten doen. De vrijwilliger is dan ook geen hulpverlener, maar is gewoon zichzelf. Het draait uiteindelijk om het gelijkwaardige contact van mens tot mens.

Ervaringen van deelnemers en vrijwilligers:

Deelnemer: "De ongedwongen sfeer en gezelligheid is prettig. Ik kom met mijn maatje op plaatsen waar ik alleen niet snel heen ga."

Vrijwilliger: "Ik leer onder andere om de wereld vanuit het perspectief van mijn maatje te zien. Dit geeft een heel ander beeld!"

Interesse? Bel of mail gerust voor meer info! Jorise de Boer (projectleider) Tel.: 06-57573151

maatjesproject@roads.nl Twitter: maatjesroads  Meer informatie op de website: www.roadsmaatjesproject.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.